HP Pavilion 17-cd2007nq, laptop cu procesor foarte bun – Core i7-11370H

Un laptop de 17 inci ca HP Pavilion 17-cd2007nq reprezintă cea mai bună soluție pentru acasă dacă vreți să vizionați conținut media pe un ecran generos, iar aici mă refer chiar și la filme. Din păcate ecranul nu oferă cea mai mare rezoluție de pe piață ci doar una Full HD, care poate fi de ajuns atunci când jucați jocuri sau lucrați în diverse aplicații. Designul este unul plăcut și este pe negru cum vedem la tot mai multe laptopuri de gaming, însă pot fi și excepții (alte culori sau combinații de culori).

Alternativele sunt laptopurile cu ecran mai mic, care pot fi mai accesibile cu câteva sute de lei, dar depinde de generație, serie (HP Omen 17-ck0002nq) și altele. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

HP Pavilion 17 cd2026nq

Merită sau nu merită cumpărat?

Are unul dintre cele mai noi procesoare de la Intel – Core i7-11370H, iar aceasta are o placă video integrată care e foarte importantă atunci când vă doriți o autonomie mare și vreți să mențineți rece acest laptop. Bineînțeles, nu veți folosi această placă video atunci când redați conținut media (filme, jocuri, clipuri video). Toate procesoarele pentru laptopuri au astfel de plăci video, dar și cele AMD vin tot sub o configurație similară (puțin mai avansată).

Memoria RAM e la o frecvență de 3200 MHz pentru că e vorba de noua generație DDR4 care e superioară din cele mai multe puncte de vedere. Chiar nu e nevoie de 32GB RAM pe un astfel de laptop, poate doar pe unul care are componente și mai avansate. Are spațiu generos pentru stocarea datelor față de alte modele, însă unii dintre voi nu veți fi mulțumiți de actualul SSD (M.2). Unele laptopuri suportă upgrade-uri suplimentare, adică un SSD SATA sau încă unul M.2, datorită plăcii de bază, dar sunt și soluții externe.

Concluzie

Merită ales pentur că oferă componente de ultimă generație, USB tip C și  3.1, design elegant, suportă upgrade-uri, e fiabil, rulează destul de multe titluri la detalii bune. HP Pavilion 17-cd2007nq mi se pare suficient de performant și nu cred că are nevoie de mai multă memorie RAM, doar că trebuie pus ulterior Windows 10. Acest sistem de operare e și cel mai bun pentru acest tip de gadget.

Te-ar mai putea interesa