HP Pavilion 16-a0001nq, laptop pentru jocuri cu HDD și SSD

Dacă vrei un laptop bun la jocuri la un cost ok atunci îți recomand modelul HP Pavilion 16-a0001nq. Vine cu procesor i5-10300H și are placă video GTX 1650 versiunea de 4GB (este diferită de cea de pe desktopuri). E un laptop cu construcție hardware interesantă deoarece are integrat unul dintre cele mai puternice procesoare de la Intel și placa video GTX 1650 care e din clasa 2, adică e o placă foarte bună la jocuri.

Modelul acesta vine la un preț bun preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un laptop puternic care arată bine și face față celor mai complexe solicitări.

Pe partea de caracteristici se laudă cu un ecran de 16.1 inci care are rezoluție 1920×1080 pixeli (Full HD), procesorul i5 (generația Comet Lake) și placa video dedicată de tip GTX. Memoria RAM e de 8 giga (două plăcuțe de 4GB fiecare). Pentru stocare are un hard de 1 TB cu 7200 rotații care ar putea fi înlocuit cu un SSD, dar și așa aveți unul pde tip M.2 pe care puteți pune sistemul și aplicațiile. Din păcate nu are sistem de operare, dar instalarea Windows-ului se poate face cu ajutorul unui stick și porturilor USB rapide. Touchpad-ul e unul normal, dar nu aș recomanda să-l folosiți deoarece tot mai bun e un mouse.

Portabilitatea e ok, adică are o baterie cu 3 celule și o greutate de 2,4 kilograme. Autonomia nu e punctul forte deoarece bateria ține câteva ore. Oricum, asta nu contează prea mult deoarece e un desktop replacement și nu un ultrabook.

Pentru achiziția acestui model ar fi designul plăcut, costul de achiziție decent pentru un laptop de gaming, spațiu de stocare suficient, dotările și hardware-ul.
Din păcate nu are mai mulți RAMi și nici are WiFi ax (doar ac 2×2).

Dacă ești interesat de un laptop puternic atunci acest model HP Pavilion 16-a0001nq ar fi recomandarea mea. Pentru a spori performanțele ale acestui model îi poți adăuga memorie RAM (maxim 16GB) și un SSD mai mare. O să vezi că va fi o diferență vizibilă în jocuri și aplicații.

Te-ar mai putea interesa