HP Pavilion 15-ec2104nq, laptop pentru jocuri de buget

HP Pavilion 15-ec2104nq este unul dintre laptopurile multimedia/gaming care au un preț foarte bun și se datorează seriei, dar și componentelor. Îl recomand pasionaților de jocuri deoarece are o placă video modernă, adică una RTX care permite alegerea unor efecte mai realiste în jocuri (dacă există această opțiune). Procesorul este la fel de important și acel Ryzen 5 este de ajuns pentru că este cam la fel de performant ca și un Core i7 din generațiile precedente. Evident că și procesoarele de la Intel au mai avansat însă nu au ajuns la nivelul în care să le surclaseze pe cele de la AMD.

Arată cam la fel ca și restul, dar diferențele majore sunt la interior. Totuși, sunt și alte serii de gaming care le recomand (Victus și Omen). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Dacă configurația acestui laptop poate rula fără probleme jocurile preferate, atunci nu ar trebui să stați pe gânduri. Singurul upgrade care trebuie să-l faceți este acela la memoria RAM deoarece 8GB nu sunt de ajuns pentru anumite titluri. Ar mai fi varianta să alegeți un laptop care are suficientă memorie RAM și nu mai trebuie să vă bateți capul cu alte upgrade-uri.

În rest, consider că spațiul de stocare este decent și se poate mări ușor cu ajutorul unui hard extern, pe care să țineți anumite fișiere media. Sunt soluții de extindere a capacității (chiar un SSD SATA), deoarece noile plăci de bază au un suport ceva mai bun și chiar dacă laptopurile sunt mai compacte, intră aceleași componente în ele. Adică nu toate componentele sunt integrate însă se cam tinde spre a fi totul integrat cum e și la producători ca Apple.

Concluzie

HP Pavilion 15-ec2104nq are un display cu luminozitate ceva mai mare (300 niți), însă unii gameri ar fi prefer și un refresh mai mare (minim 144 Hz) deoarece laptopul permite rularea unor jocuri cu destul de multe fps-uri. În schimb, dacă nu sunteți pasionați de jocuri, dar vă doriți o alternativă performantă la un desktop PC, atunci un HP 17-cp0003nq ar fi mai bun pentru că are un ecran de 17 inci și Windows 11.

Te-ar mai putea interesa