HP 17-cp0003nq, laptop cu display mare

Un laptop office foarte interesant este acest HP 17-cp0003nq deoarece are un ecran ceva mi mare decât restul, însă la prima vedere ați putea spune că este mult mai mic. Laptopurile au scăzut destul de mult în dimensiuni, astfel că sunt o soluție portabilă de luat în considerare. Chiar și performanțele au crescut destul de mult, în special în cazul configurațiilor cu procesoare AMD Ryzen. În cazul prezentat, vorbim de un Ryzen 7 cu 8 nuclee. Nu cred că-l sunt aplicații care să necesite atâtea nuclee, plus că și placa video integrată se descurcă mai bine decât cea Intel.

Chiar dacă are un display atât de mare, greutate a ajuns să fie de numai 2.2 kg, deci poate fi transportat cu ușurință, iar ideea de ultraportabil cam dispare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

 

Merită sau nu merită cumpărat?

Laptopurile devin tot mai atractive cu fiecare generație care trece, însă și prețurile nu mai sunt la fel. Acesta Ryzen 7 este echivalentul unui Core i7, doar că folosește tehnologii mai bune, astfel că este superior și se vede în scorurile de performanță.

Față de multe alte laptopuri, acesta încă mai folosește un hard disc de 1TB și pentru sistemul de operare aveți SSD. Astfel aplicațiile și OS-ul au un timp de pornire foarte scurt, plus că laptopul va fi mai silențios. Cu timpul, dacă nu vă mai place de hard disc (poate pentru că este cam gălăgios și lent), se poate pune un SSD de tip SATA în loc. E bine să aveți două medii de stocare diferite și să nu vă bazați doar pe unul pentru că nu știți niciodată când poate ceva acel SSD. Plus că aceste medii de tocare nu sunt concepute pentru a copia și șterge zilnic fișiere, ci mai degrabă pentru a le ține pe el.

Concluzie

HP 17-cp0003nq nu este o soluție pentru gameri deoarece nu are cea placă video GeForce, plus că nici laptopul nu este gândit pentru așa ceva (cum este un HP Victus 15-fb0009nq).

Te-ar mai putea interesa