HP Pavilion 15-ec2097nq, laptop de gaming cu 16GB memorie RAM

Laptopul de gaming din imagine este un alt model conceput pentru gaming și vedem la interior o configurație diferită. HP Pavilion 15-ec2097nq este modelul prezentat și față de alte variante, acesta vine cu un procesor diferit – AMD Ryzen 5. Un astfel de laptop are nevoie de un mouse pe măsură și dacă veți călători cu el, atunci aveți nevoie de o husă. Sunt câteva accesorii de care aveți nevoie sau poate le aveți deja (de la vechiul model).

Evident, că nu este un model accesibil sau portabil cum este HP 15-dw3015nq, că doar vorbim de o soluție mai performantă pentru cei care vor să încerce un conținut diferit. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Configurația influențează destul de mult prețul laptopului, în special dacă vedem procesoare de top sau o placă video RTX. Totuși, un laptop scump ține pasul cu noile jocuri apărute și poate că nici nu vă doriți să le încercați la detalii foarte mari. Procesorul Ryzen 5 de pe cel de sus este unul cu 6 nuclee și folosește tehnologie pe 7 nm. Ecranul de pe aceste laptopuri este ceva maia bun și vedem panoul de tip IPS și rezoluția 1080p. Rata de refresh poate fi mai mare la alte modele pentru că hardware-ul permite mai multe fps-uri în jocuri. Cu alte cuvinte, este de ajuns 60 Hz pe un laptop ca acesta.

Memoria RAM nu este standard 16GB și nici nu prea aș recomanda cu 8GB , deoarece multe jocuri au nevoie e 12GB sau 16GB. Calitate audio este dată de difuzoarele Bang & Olufsen, însă și de tehnologiile aferente. Tehnologia fără fir WiFi ax nu poate să lipsească de pe un așa laptop și nu veți mai simți nevoia să folosiți cablul de rețea.

Concluzie

HP Pavilion 15-ec2097nq oferă performanțe grafice bune cu noul model RTX 3050 Ti, care este mult peste unul GTX și se pot activa ceva mai multe opțiuni în setările jocului. Bateria acestui laptop oferă o autonomie suficient de mare însă dacă va fi folosit doar pe birou, atunci îl puteți conecta la priză (ca pe un desktop PC).

Te-ar mai putea interesa