HP Pavilion 15-ec2086nq, review laptop cu Ryzen 7

HP Pavilion Gaming 15-ec2086nq  e un laptop de jocuri, lucru care reiese și din denumirea sa. Venind de la producătorul HP putem spune că beneficiem de un produs de calitate. Cred că ar trebui să scriu că cei de la HP au intrat de câțiva ani pe segmentul laptopurilor de jocuri. Iar, modelul Pavilion Gaming e o variantă de mijloc precum Asus Tuf.

Caracteristicile tehnice ale laptopului sunt unele la superlativ, fiind vorba despre procesor Ryzen 7, Stocare SSD, placă video RTX și portabilitate bună. Referitor la procesor trebuie să scriu că e un model 5800H cu 8 nuclee, motiv pentru care scoate 21.422 puncte la cpubenchmark. Placa video e una decentă de tip RTX 3050 Titanium cu 4 giga memorie video GDDR6.
La capitolul memorie RAM are 8 giga DDR4 pe două sloturi (adică ambele sunt ocupate), iar stocarea se realizează pe un SSD de 512 giga.

  • Preț bun
  • Performanțe peste medie
  • Portabilitate foarte bună
  • Multiple porturi

Lucruri avantajoase la acest model sunt multiple, printre acestea numărându-se portabilitatea bună, procesorul performant și multitudinea de porturi. E foarte interesant că are o greutate de 2 kilograme și că bateria poate să țină și 8 ore. Procesorul e unul dintre cele mai performante de pe piață, lucru care reiese și din ce am scris mai sus. Pe partea de porturi are 3 USB, HDMI 2.0, cititor de carduri, wireless ax, bluetooth și LAN Gigabit.

Sunt și unele lucru mai puțin bune care trebuie luate în calcul. Printre acestea se numără că memoria standard e de 8 giga și că ambele sloturi sunt ocupate Nici sistemul de operare nu e preinstalat, iar din această cauză va trebui să instalați Windows 10 de pe un stick.

De final trebuie să scriu că acest model se va descurca de minune în jocuri și sarcini similare. Cred că va fi suficient și pentru creatorii de conținut (editori foto/video și alții).

Te-ar mai putea interesa