Asus Tuf Gaming F15 FX506LHB, păreri laptop cu i5 și GTX

În acest scurt articol am să prezint laptopul ASUS TUF F15 FX506LHB model FX506LHB-HN327. De la început trebuie să scriu că e un model de gaming (adică de jocuri) cu un excelent raport între preț și dotări. Venind de la Asus înseamnă că e un model premium special făcut pentru jocuri. Despre gama Tuf (The ultimate force) trebuie să scriu că e una de mijloc pentru acele persoane care vor un laptop performant, dar care să nu coste exagerat de mult.

Laptopul vine cu procesor i5, placă video GTX 1650 și 8 giga RAM. Procesorul e unul care scoate 8667 puncte, motivul fiind faptul că are 4 nuclee (e vorba despre modelul i5 10300H). Placa video e una GTX cu 4 giga memorie video tip GDDR6.
Stocarea se realizează pe un SSD tip M.2 cu capacitate de 1 TB. Dacă tot am scris despre stocare cred că ar trebui să scriu că are capacitate maximă de memorie RAM de 32 giga, doar un slot fiind ocupat.

  • Excelent raport preț/dotări
  • Stocare suficientă
  • Construcție solidă
  • Performanțe peste medie

Lucruri avantajoase la acest model sunt ecranul clar, stocarea rapidă, prețul corect și construcția solidă. Ecranul e unul cu panou IPS și rată de reîmprospătare de 144 Hz. După cum am scris mai sus, stocarea se realizează pe Solid State Drive. Costul e unul mai mult decât corect, fiind posibil datorită faptului că au fost alese componente cu perfomanțe de mijloc.
Ceva ce nu trebuie trecut cu vederea e că laptopul are componente care pot fi upgradate, printre acestea numărându-se memoria RAM. Mai exact, are 8 giga instalați pe un slot, iar celălalt slot e liber.

Sunt și unele lucruri mai puțin bune precum faptul că nu are sistem de operare preinstalat. Din această cauză recomand să instalați Windows 10 sau 11 de pe un stick USB.
Ar mai trebui ținut cost că acest model e fratele mai mic al lui Rog Strix.

Te-ar mai putea interesa