HP Pavilion 15-ec2023nq, laptop cu placă video GTX 1650

Laptopul HP Pavilion 15-ec2023nq este unul dintre puține modele cu placă video de tip GTX, cele mai multe având placă video RTX care influențează destul de mult prețul. Aceasta nu este cea mai importantă componente și totuși fără ea nu puteți juca cele mai noi titluri. Eu consider că procesorul este mai important în special dacă vreți să jucați la rezoluție maximă (în cazul de față, 1080p). În cazul de față vorbim de un Ryzen 7 care este echivalentul unui Core i7, doar că este mai accesibil și folosește tehnologie pe 7 nm.

Laptopul are un design mai ieșit din comun, astfel că puteți spune cu exactitate că vorbim de o serie de laptopuri special, adică una de gaming. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Componentele acestui laptop sunt destul de avansate, după cum am menționat mai sus, însă sunt și laptopuri care au plăci video mult peste cea de sus. Nu mă refer la cea integrată AMD, ci la GTX 1650 cu memorie de 4GB. Bineînțeles, fiecare model este însoțit și de o variantă Ti care e cu câteva procente mai bună decât cea clasică (circa 25%). Deci nu discutăm de diferențe mari, însă contează când vrem să încercăm jocuri cu cerințe hardware foarte mari.

Ecranul laptopului este unul cu refresh de 144 Hz, astfel că jocurile de acțiune vor oferi o imagine mai clară (fără blur), adică puteți alege setări mai joase pentru mai multe fps-uri (în anumite jocuri nu veți setat totul la maxim, ci doar ce vă interesează). Perifericele necesare pentru acesta pot fi: mouse de gaming router (plus mousepad), căști/boxe și poate o geantă dacă mergeți undeva cu el.

Concluzie

Autonomia și greutatea nu joacă un rol foarte important când vorbim de un laptop care are componente atât de avansate, însă inferioare celor de pe PC-uri. HP Pavilion 15-ec2023nq este unul dintre cele mai recente soluții oferite de acest producător, însă mai sunt și serii chiar mai lăudate decât aceasta- Omen și Victus (un exemplu: HP 16-d0040nq). Seria Victus are un design plăcut și prețuri ceva mai piperate deoarece are grafică RTX.

Te-ar mai putea interesa