HP 16-d0040nq, laptop din seria Victus cu display generos

Laptopul din imaginea de jos se numește HP 16-d0040nq și oferă o configurație destul de avansată, însă sunt variante care oferă performanțe mult mai mari. Bineînțeles, anumite componente afectează mai mult prețul laptopului, însă când vreți să vă jucați jocuri la detalii mari pe un gadget atât de compact, trebuie să depuneți un oarecare efort financiar. În caz că nu ați mai avut un laptop, trebuie să vă spun că merită ales deoarece ocupă puțin spațiu, arată foarte bine și nu trebuie multe periferice pentru a-l folosi.

Din imaginea alăturată se poate vedea că este varianta neagră, însă acest brand oferă și alternative albe (rama ecranul a rămas neagră). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Laptopul din imaginea de sus are una dintre cele avansate configurații – Intel Core i5 11400H, memorie RAM de 8GB, RTX 3050 Ti. Acel procesor oferă un scor destul de bun pentru că vedem specificații excelente: 6 nuclee, tehnologie 10 nm, placă video Intel UHD Graphics. Chiar dacă aceasta este una integrată, comutarea se face automat când rulați conținut video (inclusiv jocuri). Evident că placa video RTX 3050 oferă o experiență plăcută când vine vorba de gaming, însă scade autonomia cu aceasta deoarece crește mult consumul. De aceea nu aș putea spune cu exactitate cam cât ar fi autonomia laptopului, însă îl puteți ține în priză cât doriți.

Ecranul său este puțin mai mare decât cel standard însă nu se vede mare diferență, pentru că carcasa este cam la fel de mare. Hardware-ul a scăzut semnificativ în ultimii ani și se vede cel mai bine la partea de stocare. SSD-ul clasic a fost înlocuit de unul M.2, adică se montează pe placa de bază, fiind numai o plăcuță. Conectivitatea laptopului este peste medie, adică vedem și câteva porturi USB moderne.

Concluzie

HP 16-d0040nq seamănă mult cu multe laptopuri din această serie însă după numele său se poate vedea că este o variantă puțin mai actuală, dar vor urma și altele până ce vom vedea o serie complet nouă. Omen este o serie alternativă pentru că este oferită de același brand și chiar îmi place, iar un model care merită atenția voastră este HP OMEN 16-b0011nq.

Te-ar mai putea interesa