HP Pavilion 15-ec2022nq, laptop cu Ryzen 7 5800H

Dacă nu aveți un buget prea mare și vă plac jocurile, HP Pavilion 15-ec2022nq este alegerea ideală și nu sunt multe branduri care oferă soluții portabile (sub 2kg) atât de performante. Apreciez că are 8GB RAM deoarece are o memorie cu frecvență maximă de 3200 MHz. În viitorul apropiat tot mai multe componente vor fi integrate pentru a putea oferi un plus de performantă și astfel, laptopurile devin mai compacte. De exemplu, SSDurile de tip M.2 sunt niște plăcuțe foarte performante, dar nu pot fi instalate pe orice laptop (e nevoie de o placă de bază specială).

Arată destul de bine pe negru cu tastatură iluminată pe verde și în realitate arată mult mai bine, decât în imaginea de prezentare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Componentele acestui laptop sunt destul de bune: procesor Ryzen 7 5800H (Octa Core), placă video AMD Graphics (integrată), memorie RAM DDR4 de 8GB, SSD cu capacitate de 512 GB, placă video GTX 1650M (înlocuiește GTX 1060). Aceste componente nu sunt cele mai avansate dar pentru o așa construcție, ele sunt de ajuns.

Nu sunt multe laptopuri pe piață care să fie atât de performante în acest buget, doar că acesta nu e cel mai bun laptop de gaming. Un laptop ideal pentru gameri trebuie să aibă o construcție diferită pentru o răcire mai eficientă. Autonomia sa scade atunci când vă jucați jocuri deoarece laptopul e mai solicitat, iar autonomia maximă o veți obține doar dacă nu veți folosi WiFi-ul, nu alegeți o luminozitate mare la ecran, navigați pe web etc. Adică îl folosiți ca un model office, însă dacă-l folosi de acasă vă recomand să-l țineți conectat la priză pentru a evita posibile neplăceri care pot să apară când vă jucați.

Concluzie

Cred că v-am oferit suficiente motive pentru a vă convinge să-l cumpărați. HP Pavilion 15-ec2022nq poate fi folosit pentru orice datorită performanțelor ridicate și numeroaselor dotări. Vă recomand cea mai nouă generație de laptopuri cu procesoare AMD Ryzen care oferă și cele mai eficiente componente. Alternative diferite pot să vină și de la concurență, dacă nu vă palce designul sau hardware-ul – ASUS TUF A15 FA506IHR.

Te-ar mai putea interesa