ASUS TUF A15 FA506IHR, laptop cu ecran de 144 Hz

Laptopul ASUS FA506IHR este unul de top adresat celora care vor un desktop replacement decent. E capabil de a rula orice joc la detalii maxime mulțumită procesorului Ryzen 5 și a plăcii grafice GTX din clasa 2 (clasament mobil).

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care nu doar arată bine, ci și unul capabil de a termina sarcinile într-un timp scurt. Asta deoarece vine cu un procesor Six Core care scoate aproape 15000 puncte la Benchmark.

Merită sau nu merită cumpărat?

Pro

Procesorul din acest model e un Ryzen 5 4600H cu ;ase nuclee, procesor făcând parte din seria nouă pe 7 nm. E un model cu voltaj scăzut (comparativ cu ce vedem pe PC-uri), iar acesta o să ajute la obținerea unei autonomii ok. (Să nu vă așteptați la mare lucru pe partea de portabilitate deoarece greutatea e de 2,3 kilograme)

Placa video e una foarte capabilă, fiind vorba despre GeForce GTX 1650M cu 4 giga de RAM tip GDDR6. Are și SSD, iar acesta nu e de oricare fel, ci e vorba despre M.2 de 512 de giga. Acest fel de Solid State Drive e mult mai rapid decât unul convențional și se montează foarte ușor (fixat într-un singur șurub și aveți acces ușor la el).

Ecranul e unul cu specificații foarte bune chiar dacă nu este foarte mare. Are un refresh mare pentru ca imaginea să rămână clară indiferent de jocul rulat. La jocurile de acțiune sau shooter poate să apară acel efect de blur, însă nu și dacă aveți un ecran ca al laptopului de sus prezentat. Asus TUF F17 FX706HE este un laptop similar doar cu un display de 17.3 inci.

Contra

Evident că nu dispune de Windows 10 preinstalat, acesta fiind cel mai mare minus. În rest nu am ce să-i reproșez, adică oferă un hardware potrivit pentru cât costă, plus niște dotări decente.

Concluzie

Deci, dacă ești interesat de un laptop care să fie bun la jocuri și orice fel de sarcină atunci acest model Asus F756UX-T4201D ar fi recomandarea mea.  Sunt multe prezentări video cu această serie și sunt mai multe subserii în caz că nu vă plac procesoarele AMD ori vreți un hardware mai diferit.

Te-ar mai putea interesa