HP Pavilion 15-dk2095nq, laptop cu procesor puternic

În cazul în care ești interesat de un laptop de gaming cu procesor Intel Core i5 Quad Core și cu placă video RTX 3050, atunci îți recomand un laptop HP Pavilion 15-dk2095nq. Procesorul e unul recent apărut și creat pentru gaming, iar dovada e scorul de 11000 puncte scoase la Benchmark (mult peste unele procesoare Core i7 din generații precedente).
Ecranul său măsoară 15,6 inci în diagonală, rezoluția nefiind schimbată pentru ca voi să vă bucurați de același conținut. Pentru vizionarea filmelor recomand să conectați HDMI-ul la un televizor, chiar și 4K.

Modelul de față vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar dacă ne uităm la caracteristicile aparatului atunci observăm că-și merită banii. Din imaginea alăturată poate fi văzut designul care e unul clasic pentru segmentul de gaming și nu putem spune că HP ar fi progresat din acest punct de vedere. Totuși, există și serii care arată mult diferit de aceasta.

 

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul face parte din seria a 11-a care folosește tehnologie pe 10nm, iar asta înseamnă că va fi eficient. Acest cip e unul susținut de placa video Iris Xe, care este inferioară ca și performanțe modelului GeForce RTX deoarece nu are memorie dedicată ca cea NVIDIA. Că tot am menționat de memorie trebuie spus că e dotat cu 16GB memorie DDR4 care e cel mai nou DDR.
Pentru a stoca diferite fișiere are SSD suficient de mare și mai sunt laptopuri care oferă și HDD. Ambele tipuri de medii de stocare sunt interesante, însă eu aș înclina mai mult spre SSD-uri deoarece s-au ieftinit mult în ultimii ani.
Vei putea descărca de pe net la viteze mari deoarece are wireless ax, iar placa de rețea normală e una Gigabit. Pentru a utiliza wi-fi ax la maxim vei avea nevoie și de un router compatibil, dar și de o conexiune bună la internet.

Concluzie

Pentru achiziția acestui model ar fi că are tehnologie integrată foarte bună, multitudinea de porturi, portabilitatea crescută (baterie mai mică datorită noilor componente care consumă puțin), memoria RAM de 16 giga (DDR4) și că are SSD.
Contra achiziției nu am găsit nimic, însă unii poate că nu sunt mulțumiți de mărimea SSD-ului.

Concluzia mea legată de acest model HP Pavilion 15-dk2095nq e că vine cu tot ce ai avea nevoie și de aceea e un excelent desktop replacement. Cu Core i7 avem modelul de la același brand numit HP Pavilion 15-dk2083nq.

Te-ar mai putea interesa