HP Pavilion 15-dk2083nq review

Notebook-ul PC HP Pavilion 15-dk2083nq e unul din categoria gaming, dar poate fi utilizat și pe post de înlocuitor desktop întrucât are componente foarte puternice.
Vine ca o alternativă la modelul HP Pavilion 15-dk2082nq, iar diferențele dintre aceste două modele se vă pe partea de stocare.

Acest laptop are procesor i7-11370H cu 4 nuclee și capabil în a scoate 12.100 puncte pe cpubenchmark. Pentru jocuri acest procesor se va dovedi suficient, iar un alt ajutor vine din partea plăcii video RTX 3050 cu 4 giga memorie video.
Aparatul vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar costul e unul foarte bun dacă e să analizăm dotările și funcțiile sale.

Ecranul acestui dispozitiv e unul foarte clar, fiind vorba de unul de 15,6 inci cu rezoluție FHD și panou IPS. În trecut (acum 2-3 ani) laptopurile de jocuri aveau ecran TN pentru a avea timp de răspuns bun, dar tehnologia IPS a ajuns foarte departe.
Ergonomia dispozitivului e una bună dacă e să ținem cont de faptul că are tastatură iluminată, greutate nu prea mare și ecran cu strat anti-glare.
Cei care vor folosi laptopul la lucru vor aprecia că are o multitudine de porturi precum 4 USB (din care unul e tip C), HDMI 2.0, LAN Gigabit, wireless ax și altele.

Sunt și aspecte negative de punctat, printre acestea fiind portabilitatea modică, faptul că nu are sistem de operare instalat. Din cauza acestui ultim lucru recomand să instalați Windows 10 de pe un stick USB.

Verdictul meu legat de HP Pavilion 15-dk2083nq e că-și merită banii dacă vreți ceva cu un raport bun între preț și dotări. Dar trebuie să știți că e mai mult un laptop care excelează pe partea de performanțe, nu și portabilitate.
Dacă o să-l folosiți ca desktop replacement atunci trebuie știut că modelul acesta o să poată fi utilizat la CAD, editări video și alte sarcini similare.

Te-ar mai putea interesa