HP Pavilion 15-dk2090nq review

Laptopul HP Pavilion 15-dk2090nq e unul pentru jocuri și vine de la cunoscutul producător HP. Am putea spune că vine ca o alternativă cu ecran de 144 Hz la modelul 15-dk2083nq, restul caracteristicilor tehnice fiind similare.

Acest model vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un model echipat cu procesor i5 11300H care scoate 11.029 puncte la cpubenchmark. Comparativ cu alte modele din seria 15-dk acesta se diferențiază cu ecranul care are un refresh la 144 Hz. Acest lucru se traduce în imagini mari cursive.

Laptopul excelează pe partea de imagine, fiind vorba despre un ecran de 15 inci cu rezoluție FHD și panou IPS. Un alt lucru la care stă bine e memoria, deoarece are 16 giga și stocare SSD de 512.
Conectivitatea e una la superlativ, fiind vorba despre multiple porturi precum 4 USB, HDMI 2.0, cititor de carduri, wireless ax și bluetooth. Alte porturi utile sunt LAN Gigabit și bluetooth.
Ergonomia e una bună, având în vedere că greutatea e una redusă, tastatura e una iluminată și ecranul are strat anti-glare.

Sunt și aspecte negative de precizat. Mai exact că nu are sistem de operare preinstalat și că greutatea e una medie.

De final trebuie să scriu că modelul acesta e pentru cei care vor o soluție performantă pentru jocuri ori lucru. Cred că va fi apreciat de creatorii de conținut (editori video etc), dar și de cei care sunt arhitecți sau ingineri.
În privința producătorului HP trebuie să scriu că e unul de top, cunoscut în trecut pentru laptopurile business. De curând a diversificat portofoliul de laptopuri și s-a orientat și înspre laptopuri de gaming. Acestea se diferențiază față de cele de la concurență prin faptul că au un design sobru așa încât să poată fi dus și la birou.

Te-ar mai putea interesa