HP Pavilion 15-dk2080nq, laptop cu procesor Core i5

HP Pavilion 15-dk2080nq este un laptop de generație nouă dotat cu procesor Intel Core i5, ecran de 15.6 inci cu rezoluție Full HD și placă video dedicată RTX (acestea fiind cele mai populare). Modelele noi nu mai au unități optice, hard discuri, SSD-uri de tip SATA, pentru a fi mai compacte și a face loc altor componente. Un model precum acesta e adresat persoanelor cu un buget decent în căutarea unui PC portabil bun la multiple lucruri.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un aparat bun din toate punctele de vedere. Alături am pus și o imagine pentru a vă face mai bine o părere despre cum ar arăta, însă pot spune că arată mult mai bine în realitate.

Merită sau nu merită cumpărat?

Pe partea de caracteristici tehnice acest model se laudă cu un ecran de 15,6 inci care are rezoluție 1920×1080 pixeli, procesor i5-11300H, 16 giga memorie RAM și placă video GeForce RTX 3050 Ti care are memorie dedicată.
Din păcate nu vine cu Windows, dar are Free DOS preinstalat ca multe altele, iar instalarea Windowsului se poate face cu ajutorului unui stick USB 3.o (durează foarte puțin).
Spre deosebire de alte modele similare acesta are wireless ax, iar asta înseamnă că poate descărca la viteze Gigabit de pe net (prin wireless) și nu mai sunteți nevoiți să folosiți cablul de rețea. Totuși, aveți nevoie de un router wireless compatibil ca să beneficiați de viteză maximă.

Concluzie

Pentru achiziția modelului acesta ar fi costul de achiziție nu prea mare, placa video RTX, procesor Quad Core, ecranul clar și care nu obosește, dar și spațiul de stocare mare oferit de un SSD M.2.
Contra ar fi că nu are preinstalat Windows, însă există modele precum HP OMEN 16-c0031nq.

Deci, dacă te interesează un laptop care să poată fi utilizat la multiple lucruri atunci acest model HP Pavilion 15-dk2080nq ar fi recomandarea mea. Vine și cu multiple porturi printre care aș aminti patru USB-uri (unul este de tip C), un HDMI 2.0 și un LAN. Nu sunt multe recenzii pentru că vorbim de laptopuri care apar săptămânal și stocurile sunt destul de mici, dar e cert că nu veți regreta alegerea.

Te-ar mai putea interesa