HP OMEN 16-c0031nq, laptop de gaming cu Windows 11 Home preinstalat

HP OMEN 16-c0031nq face parte dintr-o serie ceva mai deosebită motiv pentru care are componente diferite și un design premium. Pot exista variante Omen cu ecrane diferite ca mărime și specificații, dar și la interior pot fi diferențe. Felul cum arată nu prea are atât de multă importanță, ci mai degrabă performanțele, pentru că vorbim de un gadget prefera de gameri. Am pus poza de jos pentru a vă face o idee despre el și ați putea spune că este un laptop clasic, doar că are un logo diferit pe capac. Mai sunt și alte serii de gaming, iar una la fel de populară se numește Victus.

E nevoie de un buget generos pentru a achiziționa un astfel de model și consider că e o investiție pe termen lung. Acesta pare să fie unul dintre puținele laptopuri de gaming cu Windows 11 preinstalat, cele mai multe având Free DOS. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Nu veți avea nevoie de un procesor mai bun, chiar dacă sunteți un gamer înrăit. Pe acest laptop se află un procesor Ryzen 5 (ceva mai performant de cât un Core i5) din cea mai recentă serie – Zen 3, iar placa video este Radeon Graphics. Claritatea imaginii este foarte importantă, de aceea tot mai multe laptopuri vin cu un panou IPS și rată de refresh de 144 Hz sau chiar mai mare.

Placa video RTX 3050 Ti e însoțită de o tehnologie de comutare automată pentru eficiență maximă. Astfel, veți obține o autonomie mare în mod office, cât și performanțe mari în timpul rulării de jocuri. Windows 11 e o alegere foarte bună pentru toți utilizatorii, dar vorbim de versiunea Home care poate pentru unii nu este pe plac.

Concluzie

Vi se oferă Windows licențiat, un hardware modern, un design compact, conectivitate bună etc. HP OMEN 16-c0031nq pare a fi un laptop destul de elegant dar tot nu l-aș considera de tip premium deoarece nu oferă multe dotări speciale. Segmentul premium e reprezentat de laptopurile foarte scumpe care pot să facă parte din aceeași serie (HP OMEN 16-c0013nq are Ryzen 7, dar numai 8GB RAM).