HP Pavilion 15-dk2042nq, laptop cu grafică RTX 3050

Pasionații au încă un laptop care-l pot alege – HP Pavilion 15-dk2042nq. Acesta e un model de jocuri cu procesor i7 Tiger Lake, ecran de 15 inci cu panel IPS și SSD de jumătate de tera. Parcă specificațiile de mai sus nu ar fi fost suficiente, notebook-ul mai are și placă video RTX 3050.

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un aparat care nu doar arată bine, ci și unul care se comportă excepțional în jocuri și sarcini solicitante.

 

Avantaje

Acest laptop cu display de 15.6 inci vine cu procesorul Intel, acesta având specificații bune, adică are 4 nuclee și o frecvență generoasă. Ecranul e unul cu rezoluție FHD care oferă numeroase detalii și nu mai trebuie să măriți de fiecare dată imaginea când citiți. Mai mult, are și strat anti-reflective așa încât ochii să puteți lucra și în spații deschise, unde pătrunde multă lumină.

Stă bine la capitolul stocare deoarece are SSD de 512GB, dar am mai precizat și mai sus. Iar, dacă vă interesează capacitatea memoriei RAM atunci trebuie știut că aceasta e de 8GB, memoria fiind de tip DDR4.
Pentru ca orice joc să ruleze la capacitate maximă acest laptop e dotat cu placă video RTX 3050 care e un model foarte nou și foarte puternic. Această placă e una cu memorie de 4 giga, iar din această cauză nu va lua din memoria sistemului.

Dezavantaje

Nu are cea mai avansată configurație, dar poate fi de ajuns pentru ce-l veți folosi.
Autonomia nu e prea mare întrucât este un laptop cu hardware avansat, astfel că poate ține locul unui PC.

Concluzie

Pentru cei care întotdeauna și-au dorit un laptop de top, dar nu au vrut să dea 100 de milioane pe un laptop recomand acest HP Pavilion 15-dk2042nq. Vine cu dotări decente, și este mai accesibil decât altele pentru că are Free DOS. Trebuie știut că nu vine cu unitate optică, dar de aceea sistemul de operare va trebui instalat de pe un stick USB … 3.0 de preferat, dacă necesită reinstalare. Alternativa perfectă la acesta ar fi unul cu SSD sau cu ecran mai generos.

Te-ar mai putea interesa