HP Pavilion 15-dk1011nq, laptop cu SSD și i7

HP Pavilion 15-dk1011nq e un laptop performant pentru persoanele interesate într-un dispozitiv modern care să poată fi utilizat la jocuri sau editări video. Are componente puternice printre care aș menționa procesorul i7 și placa video GTX.

Acest model vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un model avansat tehnologic care se prezintă bine vizual și dpdv constructiv.
Din imaginea de alături se poate vedea că e un model complet negru, producătorul precizând că e vorba despre culoarea shadow black.

Păreri pro și contra

Modelul HP Pavilion 15-dk1011nq vine cu procesor i7-10750H de tip six core, capabil în a scoate 12524 puncte pe cpubenchmark.
Pentru a putea rula jocuri de generație nouă are placă video GTX 1650 cu 4GB memorie video. Alte modele mai performante au placă video RTX, dar și prețul e unul pe măsură.
Pe lângă componentele de top (menționate mai sus) acest model are și alte avantaje precum:

  • Stocarea foarte rapidă și de capacitate mare întrucât are SSD de 512 GB.
  • Conectivitatea bună mulțumită porturilor de tip 4 USB, HDMI 2.0, LAN Gigabit, wireless ac.
  • Portabilitatea bună întrucât are greutate de 2,3kg și baterie cu 3 celule.
  • Ergonomia peste medie deoarece are tastatură iluminată, portabilitate bună, ecran clar (panou IPS cu strat anti-reflex).

Există și unele lucruri care puteau fi mai bune, iar cel mai important e că nu are sistem de operare. Din această cauză recomand să instalați Windows 10 de pe un stick USB 3.0.

Per ansamblu acest e laptopul perfect pentru cei interesați de un înlocuitor desktop sau care vor un model pentru jocuri.
Spre deosebire de alte modele performante acesta e special conceput (răcire superioară) așa încât să facă mai bine față sarcinilor care solicită mult componentele. De aceea un Pavilion simplu nu va fi mai bun decât acest la jocuri.