HP Pavilion 14-ec0043nq, laptop mic și performant

Laptopul din imagine este unul performant și o ă vedeți că este echipat cu un procesor modern, poate că nici nu-l veți folosi vreodată la capacitate maximă. Este vorba de HP Pavilion 14-ec0043nq care are o carcasă mult mai compactă pentru că are un ecran de 14 inci și dorește a fi un ultraportabil. Ideea de „ultrabook” a dispărut pentru că mai toate laptopurile au devenit destul de portabile. Acesta poate fi luat în excursii sau chiar la locul de muncă, deoarece are numai 1.4 kg.

Acesta nu este singurul model, veți vedea că sunt și altele cu mai multă memorie RAM (HP Pavilion 14-ec0008nq), în caz că folosi ți anumite aplicații. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Indiferent pentru care veți alege, veți observa că de multe ori nu aveți nevoie de mai mult și configurația laptopului de sus este de ajuns pentru diverse situații. Configurația acestui laptop este următoarea: Ryzen 5
5500U, memorie de 8GB, SSD de 512GB, placă video AMD Radeon Graphics. Multe dintre acestea le vedeți pe numeroase laptopuri, însă procesorul este cea mai importantă componentă și pot fi diferențe de generație.

Displayul de 14 inci nu se poate compara cu cel al unui monitor, dar până la urmă vorbim de un gadget care dorește să fie cât mai portabil. Noile componente sunt mai compacte și de multe ori nici nu mai trebuie să montați un SSD, deoarece vine cu unul modern (viteze de transfer și citire excelente). Conectarea la internet se poate face doar wireless datorită tehnologiei WiFi ax și lipsei portului LAN. Însă sunt adaptoare pentru portul USB tip C dacă nu aveți sau nu folosiți un router wireless.

Concluzie

HP Pavilion 14-ec0043nq se laudă că are difuzoare de tip Bang & Olufsen, tastatură iluminată, cititor de amprentă, baterie cu autonomie foarte bună, Windows 11 și multe altele. Laptopurile au devenit foarte atractive în ultimii ani și vedem dotări tot mai bune la prețuri destul de ok. Nu aș putea compara actualele laptopuri cu PC-uri deoarece au avansat mult în ultimii ani și portabilitatea este un forte.

Te-ar mai putea interesa