HP Pavilion 14-ec0008nq, laptop mic cu tastatură iluminată

Chiar și laptopurile de dimensiuni reduse pot avea dotări bune și hardware avansat, iar modelul de jos este un bun exemplu. Vorbim de HP Pavilion 14-ec0008nq care face parte dintr-o serie destul de populară și care oferă soluții de diferite dimensiuni. Cu siguranță o să vă placă designul său argintiu care este prezent în mare parte, însă rama ecranului nu s-a schimbat. Îmi place conturul negru care este tot mai prezent pe multe laptopuri și nu ar fi arătat bine dacă ar fi fost complet argintiu.

Multe laptopuri oferă configurații similare însă nu vi se oferă chiar atât de multă memorie, spațiu de stocare și Windows 11 preinstalat. Adică aveți toate acestea la „pachet”, iar prețul este unul bun. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Poate că mulți dintre voi ați fost obișnuiți doar cu procesoare Intel, însă sunt și soluții cu AMD. Laptopul prezentat are un Ryzen 5 care este o alternativă la Core i5 puțin mai bună, însă pentru uz office nu știu cât de evidente sun diferențele. Este clar că în cazul acestui procesor vorbim de tehnologie de fabricație mai bună – 7 nm, mai multe nuclee și altele. Sunt puține aplicații care necesită atât de multe nuclee, însă eficiența este foarte importantă atunci când vă doriți mai multă autonomie.

Ecranele laptopurilor sunt în mare parte de tip IPS pentru că oferă cele mai bune specificații tehnice. Unele laptopuri vin cu memorie DDR5 însă doar la gaming aveți nevoie de performanțe atât de mari. Bineînțeles, vor fi și variante pentru laptopuri simple cum este și acesta și poate că nu va mai fi nevoie de 16GB, ci doar de 8GB. Placa video integrată este de ajuns pentru un astfel de laptop și de aceea producătorii nu mai pun plăci video cu memorie dedicate. Nici nu prea aveau sens pentru că solicitau prea mult sistemul de răcire, de aceea pentru jocuri vă recomand serii de gaming (Victus și Omen).

Concluzie

HP Pavilion 14-ec0008nq se laudă cu performanțe bune, porturi numeroase și diversificate, Windows 11 preinstalat, design modern și altele. Dacă ecranul este cam mic, recomand un laptop ca HP 15-dw3023nq, doar că vi se oferă un CPU Core i7.

Te-ar mai putea interesa