HP Pavilion 14-ec0019nq, laptop office cu CPU performant

Un laptop mic dar foarte performant pentru că are echipat cel mai nou Ryzen 7, este acest HP Pavilion 14-ec0019nq. Se poate vedea că nu face partea din orice serie – Pavilion, iar aceasta vine cu componente puțin mai avansate. Chiar dacă unele laptopuri sunt mai compacte decât altele, să nu credeți că nu pot fi la fel de bune ca și cele standard, poate sunt chiar mai performante. Fiind mai mic, portabilitatea este un punct forte și nu s-a făcut compromisuri, adică vedeți dotări excelente și un design exterior elegant.

Din păcate soluții compacte ca acesta, costă ceva mai mult decât variantele clasice (cu ecran de 15 inci), însă merită dacă sunteți mai tot timpul în mișcare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Vi se oferă acel procesor Ryzen 7 cu 8 nuclee și nu este vorba de un model conceput pentru gaming, ci unul strict pentru aplicații diverse. Evident că dacă nu vă convine prețul, optați fie pentru un laptop cu mărimea standard (gen HP Pavilion 15-eh2006nq), fie cu un CPU de tip Ryzen 5.

Lăsând la o parte capitolul performanță, dotările sunt foarte bune și nu diferă cu mult de cele ale altor laptopuri. Poate că unele porturi au fost eliminate datorită faptului că este foarte mic și placa de bază este diferită. Aveți suficient porturi USB, iar HDMI-ul este la versiunea 2.0, adică puteți reda conținut 4K fără probleme pe un televizor.

Windows 11 nu lipsește de pe laptopurile office/business de top și aș putea spune că modelul de sus este unul dintre acestea. Chiar și fără acesta, îl puteați instala rapid de pe un stick cu interfață USB 3.0 iar SSD-ul din interior ar fi redus cu mult instalare (față de un hard disc).

Concluzie

După cum am menționat mai sus, HP Pavilion 14-ec0019nq face parte dintr-o serie puțin mai avansată, astfel că vedem finisaje mai plăcute, tastatură iluminată, porturi și conectivitate excelentă. Trebuie să menționez că acest laptop nu mai necesită nici o îmbunătățire hardware deoarece oferă mai mult decât aveți nevoie (suficient spațiu și memorie RAM).

Te-ar mai putea interesa