HP Pavilion 14-dv0086nq, laptop cu ecran mic și procesor Core i7

Laptopul din imaginea de prezentare este HP Pavilion 14-dv0086nq care face parte dintr-o serie puțin mai deosebită. Se vede doar din imagine că are un design modern pe argintiu cu un touchpad generos, iar la interior sunt componente de ultimă generație. După cum am menționat sus, are cel mai avansat procesor Intel – Core i7 Tiger Lake, care este însoțit de o placă video integrată Intel Xe. Nu aș avea ce să-i reproșez deoarece nu e nevoie de nici un upgrade în viitorul apropiat (suficient spațiu și memorie).

Prețul laptopului este dictat de configurație, însă și de dimensiuni pentru că vorbim de un hardware mult mai compact. Dacă vă interesează un raport preț/performanță, atunci ar trebui să vă uitați la variantele cu ecran de 15 inci, ca HP Pavilion 15-ec2023nq (oferă și o placă video GTX). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Aceste tipuri de laptopuri au fost create pentru segmentul office/business, motiv pentru care vedem doar anumite configurații și care sunt oarecum limitate. Nici nu veți avea nevoie de mai multă memorie și procesorul este unul de top, după cum am menționat mai sus. Poate că SSD-ul nu este foarte generos, însă unii utilizatori s-au obișnuit cu mai puțin spațiu de stocare pentru că conținutul media este online și poate fi accesat prin intermediul serviciilor de cloud.

Chiar dacă nu ați mai avut un laptop, veți vedea că se descurcă foarte bine în cele mai multe situații și este un gadget ultraportabil foarte util, în special pentru cei care călătoresc și nu numai. După achiziție, trebuie să alegeți un sistem de operare bun (Windows 10) și aplicații. Placa video Intel se descurcă foarte bine și nu este necesară una cu memorie video proprie, cum a fost în trecut. Sunt serii concepute pentru gaming și altele pentru uz office, însă mai sunt și cele multimedia care pot fi bune desktop replacement-uri.

Concluzie

Nu trebuie să stați pe gânduri deoarece stocurile sunt limitate și în fiecare săptămână sau lună vedem alte modele. HP Pavilion 14-dv0086nq merită pus pe listă, dar sunt și modele de 15 inci după cum am menționat mai sus.

Te-ar mai putea interesa