Lenovo Legion 7 16ACHg6, laptop cu AMD Ryzen 9 5900HX

Pe modelul de laptop Lenovo Legion 7 16ACHg6 este prezent cel mai avansat procesor de la AMD, adică AMD Ryzen 9 5900HX. După cum bine știți, acest brand oferă laptopuri cu același nume doar cu numeroase configurații diferite. Deci modelul prezentat mai jos poate avea chiar și Ryzen 7, memorie RAM diferit, dar și un spațiu de stocare de cel mult 2 tera (SSD). Dotările nu diferă indiferent ce componente sunt instalate la interior, iar recomandarea mea e să vă alegeți un model cât mai performant ca apoi să nu vă mai stresați cu upgrade-ul la RAM sau la stocare.

Diferența de preț este destul de mare între o configurație cu Ryzen 9 și una cu Ryzen 7 pentru că sunt diferențe și la componentele anterior menționate. Puteți alege un model care vi se potrivește ca buget sau poate că aveți posibilitatea să-l luați în rate fixe. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Nu l-aș recomanda oricui deoarece costă destul de mult, dar sunt laptopuri și la jumătate de preț cu acel AMD, doar că placa video nu este RTX 3080, sau cu vreo 2000 RON mai ieftine dar nu au 32GB RAM. E bine să aveți suficientă memorie RAM pentru anumite titluri, plus că laptopuri cu 16GB vin cu două plăcuțe de 8GB, deci upgrade ar fi cam costisitor și în pierdere (trebuie înlocuite ambele).

Designul rămâne același indiferent pentru care configurație ați opta, iar dacă ar fi să vă recomand una dintre ele, probabil că ar fi aceea cu Ryzen 7, 32GB și RTX 3070 deoarece s-ar descurca bine în multe titluri chiar dacă nu puteți pune totul la maxim. Diferența de preț ar fi de circa 4000 RON, deci destul de mult însă se vede și în Benchmark-uri.

Mai sunt și producători precum HP sau ASUS care oferă soluții interesante, evident mai sunt și alți producători, însă depinde și ce v-ar plăcea mai mult. Poate că nu prea sunteți interesați de luminile acele RGB din jur, de aceea HP oferă soluții ceva mai simple ca design.

Concluzie

Lenovo Legion 7 16ACHg6 merită pus pe lista de cumpărături în special că sunt atât de multe configurații interesante. Un laptop mai avansat datorită procesorului Intel Alder Lake este HP OMEN 16-k0003nq și are memorie RAM DDR5.

Te-ar mai putea interesa