HP OMEN 16-c0013nq, laptop conceput pentru jocuri

Laptopul HP OMEN 16-c0013nq poate fi un bun gadget pentru uz office ori multimedia (filme și jocuri). Poate rula orice joc la detalii medii sau maxime, dar depinde de preferințele fiecăruia. Nu trebuie neglijat că acest laptop are un ecran Full HD și o configurație destul de interesantă. Poate înlocui fără probleme un desktop deoarece oferă calitate video superioară, sunet decent și porturile nu lipsesc. Alături de acesta e nevoie de câteva periferice: un router wireless, un mouse wireless și poate o geantă pentru a ușura transportul său.

Evident că nu e pentru oricine, în sensul că nu e accesibil și poate că nu veți încerca jocuri 3D pe următorul laptop. O siere mai atractivă ca preț este Victus, însă depinde și de model (HP Victus 16-e0004nq are RTX 3060). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Componentele sale nu le veți găsi pe laptopurile office pentru că fiecare serie oferă un hardware diferit, iar cele office trebuie să ofere și o autonomie decentă. Performanțele ridicate și dotările numeroase oferă un dezavantaj – greutatea ridicată, însă e genul de laptop care-l folosi la birou și conectat la priză. E și normal să fie mai greu pentru că are și un sistem de răcire mai avansat. Suportă destul de multă memorie RAM și aș recomanda montarea a încă 8GB RAM.

Porturile sale sunt destul de diversificate și chiar dacă nu sunt atât de numeroase ca la desktopuri, pot fi de ajuns. L-aș compara cu o consolă portabilă din anumite puncte de vedere însă are un hardware diferit pentru că va rula jocuri nu foarte optimizate.

Concluzie

Poate că nu are un design care să iasă prea bine în evidență, motiv pentru care poate fi confundat ușor cu un laptop clasic, dar la interior sunt diferențele. HP OMEN 16-c0013nq nu vine cu Windows 11 ci doar cu Free DOS, astfel trebuie instalat ulterior fie de pe un disc fie prin intermediul unui stick USB. Dacă vreți să vedeți mai multe imagini cu această serie, nouă, trebuie să știți că sunt și prezentări video pe Youtube, însă nu cred că-l veți lua doar pentru cum arată.

Te-ar mai putea interesa