HP OMEN 16-c0027nq, laptop cu procesor Ryzen 7 5800H

Laptopurile ca HP OMEN 16-c0027nq sunt bune înlocuitoare pentru desktopuri de gaming deoarece are un ecran FullHD IPS și configurație performantă. Chiar și cele cu ecrane de 16.1 inci sunt destul de atractive deoarece dotările sunt aceleași ca pe restul, dar pot fi diverse configurații. Ceva mai ieftine laptopuri sunt cele cu ecran standard – 15.6 inci. Veți observa că un ecran mai mare e mai plăcut în special când vizionați filme. Majoritatea laptopurilor HP disponibile sunt concepute pentru gaming, adică au placă video dedicată și pot fi folosite pentru orice datorită dotărilor.

Deci, alegerea corectă ține și de cum vreți să-l folosiți, adică nu are sens să luați un model ieftin dacă aveți de gând să jucați cele mai noi jocuri. Cu RTX 3070 avem modelul numit HP OMEN 16-c0001nq. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul e foarte important atunci când achiziționați un laptop. La unul de gaming trebuie să fie de tip H, însă terminația poate să difere dacă vorbim de un brand diferit (Intel) ori de o generație mai nouă (HS). Performanțele totale depind și de restul componentelor – memorie RAM, SSD, placă video. Acesta are două plăci video, comutarea se face automat ori de câte ori e nevoie de mai multă performanță sau de o autonomie mai mare.

Chiar și dotările sunt importante atunci când alegeți un laptop pentru acasă: tastatură iluminată, USB 3.1, ecran 100% sRGB, baterie mare, WiFi ax, HDMI 2.1 etc. În general, laptopurile mari oferă mai multe și sistemul de răcire se descurcă mai bine pentru că hardware-ul nu este atât de înghesuit. Din păcate, nu se mai fabrică laptopuri cu ecrane de 18 inci cum vedeam acum mulți ani deoarece arată prea ciudat, fiind atât de mari, dar poate că viitoarele generații vor avea margini și mai subțiri.

Concluzie

Oferă un ecran suficient de mare și cu specificații foarte bune, autonomie generoasă în modul office, tastatură iluminată, WiFi ax, placă video și procesor de ultimă generație. HP OMEN 16-c0027nq costă ceva mai mult decât restul deoarece oferă suficientă memorie RAM și Windows 11 preinstalat. cest sistem de operare costă ceva mai mult decât varianta anterioară și nici nu cred că ați fi instalat versiunea 10.

Te-ar mai putea interesa