HP OMEN 16-c0001nq, laptop cu cea mai bună placă video – RTX 3070

Laptopul HP OMEN 16-c0001nq este cel mai nou model al seriei Omen 16, dar nu e singura variantă disponibilă dacă vi se pare cam scump, adică optați pentru o placă video RTX 3060 sau una Ti. În general, aceste laptopuri concepute pentru jocuri sunt destul de performante și diferențele între configurații sunt sesizabile, în special dacă există o diferență de preț mare. Cam toate au procesor Core i7 ori Ryzen 7, memorie de 16GB, SSD de 512GB sau 1TB. Aveți toate motivele să alegeți un model de gaming și nu unul multimedia, iar bugetul trebuie să fie puțin mai mare deoarece ar fi nevoie de un mouse de gaming și un router wireless de ultimă generație (poate și o geantă dacă călătoriți des și vreți să-l luați cu voi).

Ca și alternative, pot fi luate în considerare variantele mai mari de la același brand ori alte serii de gaming de la producători concurenți (ASUS, MSI sau Lenovo). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul unui laptop e cea mai importantă componentă și are placă video integrată Radeon Graphics. Aceasta o veți folosi doar când doriți performanțe grafice scăzute și autonomie mare, iar când vă jucați jocuri comutarea între plăci e automată. RTX 3070 e cea mai bună soluție pentru platformele mobile și performanțele ridicate aduc după sine și un consum de energie pe măsură (ce aceea are și o baterie de 4 celule). Modelul RTX 3080 costă prea mult și oricum nu vorbim de gaming la calitate video 4K.

Dotările sale impresionează deoarece nu orice laptop le are: tastatură iluminată RGB, ecran 100% sRGB, WiFi ax, HDMI 2.1, Bang & Olufsen etc. Toate acestea sunt motive pentru a fi ales acest laptop și justifică prețul mai piperat.

Concluzie

Autonomia poate fi destul de mare atunci când doar navigație pe web sau folosiți aplicații office. HP OMEN 16-c0001nq este o alegere destul de costisitoare însă există variante chiar mai accesibile (mă refer la cele accesibile cu ecran de 17 inci – HP Pavilion 17-cd2014nq). Acesta se adresează celor care nu se pot decide ce ecran să aleagă (15 inci sau 17 inci).

Te-ar mai putea interesa