HP OMEN 16-c0014nq, laptop gaming cu ecran de 16 inci

Laptopurile u ecran de 16 inci sunt tot mia numeroase și cred că încetul cu încetul vor înlocui pe cele cu ecrane de 15.6 inci. HP OMEN 16-c0014nq este un astfel de laptop și este unul dintre primele model Omen cu un ecran de 16.1 inci, cele mai multe fac parte din seria Victus (cum este HP VICTUS 16-d0044nq). Fiecare serie de laptopuri are un design specific și oferă componente diferite, dar trebuie menționat faptul că cele de gaming sunt mai scumpe decât restul și performanțele sunt comparabile cu cele ale desktopurilor.

Nu toți gamerii au un buget atât de mare însă eu consider că prețul este justificat, deoarece vedem un procesor foarte bun și o placă video RTX 3050 Ti. Din câte observ, plăcile video GTX sunt tot mai puțin deoarece nu oferă cea ai bună experiență în jocuri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Un procesor cu 6 nuclee este de ajuns pentru gaming și nu sunt multe jocuri care au nevoie de un Ryzen 7, însă depinde și la ce setări vreți să jucați jocurile. Evident, nu avem un Ryzen 7 pe acesta, ci un Ryzen 5 5600H cu frecvență destul de mare, 7 nm și 6 nuclee. La începutul articolului am menționat dimensiunea ecranului – 16.1 inci, însă trebuie să vă spun că specificațiile nu s-au schimbat. Nici nu avea sens o rezoluție mai mare pentru că și așa aveți o densitate bună a pixelilor. Rata de refresh a crescut mult peste cea standard, ajungând la 144 Hz. Adică poate rula jocuri cu peste 60 de fps-uri, fără să faceți upgrade-uri.

Spre deosebire de un PC, laptopul are multe componente integrate și doar câteva pot fi înlocuite (memoria RAM și SSD-ul). Acum nu mai SSD-uri de tip SATA, ci sunt de tip M.2, adică sunt niște plăcuțe foarte mici care se instalează foarte ușor (se introduc în slot și se fixează cu un șurub).

Concluzie

Laptopul prezentat sus oferă numeroase dotări care ar trebuie să vă intereseze și hardware-ul este perfect pentru cei pasionați de jocuri. HP OMEN 16-c0014nq face față cu brio noilor titluri, însă depinde și cât sunt de optimizate.