HP OMEN 16-c0009nq, laptop de gaming interesant

Laptopul HP OMEN 16-c0009nq e o soluție performantă pentru cei care vor să încerce programe profesionale sau chiar jocuri. Deci poate fi folosit acasă ori la locul de muncă deoarece e portabil și are dotări satisfăcătoare. Laptopurile de tip multimedia se adresează oricui doar că au un preț mai mare decât al variantelor office. Dacă vă place conținutul video de calitate, trebuie să știți că filmele pot fi vizionate și pe un televizor sau monitor conectat la acest laptop (cu un cablu HDMI).

E nevoie de un buget mare pentru un așa laptop, pentru că are dotări ceva mai avansate și hardware de ultimă generație. Cu toții ne dorim un laptop cât mai bun, însă bugetul reprezintă un obstacol și poate că nu doriți să depășiți. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Componentele hardware sunt destul de performante – Ryzen 7, 16GB RAM, SSD de 512GB, placă video dedicată RTX 3050 Ti. Nu orice laptop oferă un ecran de 16.1 inci cu refresh de 144Hz sau un procesor cu 8 nuclee. Bineînțeles, claritatea e îmbunătățită atunci când imaginea se schimbă brusc sau sunt mai multe fps-uri (jocuri de acțiune/competitive).

Multe laptopuri vin cu configurații similare, însă poate ați observat că această placă video RTX e tot mai prezentă pe noile modele, înlocuind pe cele GTX. Un laptop ceva mai performant are la interior componente mai scumpe cu un consum pe măsură, motiv pentru care nu se poate lăuda cu o autonomie foarte mare. Deci, dacă vă doriți o autonomei mare, optație pentru o serie ceva mai simplă, eventual fără placă video dedicată. În general, laptopurile foarte compacte au autonomie mare deoarece au componente cu tehnologie diferită și sunt soluții portabile (de luat în excursie sau în oraș).

Concluzie

HP OMEN 16-c0009nq face parte dintr-o serie destul de interesantă și care arată excelent comparativ cu alte serii clasice. Spre deosebire de generația precedentă, acesta are design mai simplu, astfel că încape în orice geantă și nici vechiul logo-ul nu mai este prezent (cel cu mască tribală). Poate că pe unii îi deranjează lipsa Windows-ului, de aceea există modele precum HP OMEN 16-c0031nq.

Te-ar mai putea interesa