HP OMEN 16-c0002nq, laptop de gaming cu performanțe excelente

HP OMEN 16-c0002nq este o alternativă performantă la seria Victus deoarece oferă cam aceleași componente și dotări, doar designul este puțin diferit. Pot spune că nu necesită nici un upgrade dar nu ar trebui exclus un eventual SSD de 1TB sau chiar mai mare. Bineînțeles trebuie verificat dacă nu suportă încă un SSD pe lângă cel instalat, astfel veți economisi ceva bani (se poate alege și unul extern). Nu știu cât de mult spațiu aveți nevoie, deoarece pentru jocuri poate fi de ajuns, iar conținutul video poate fi pus pe alt mediu de stocare. Există utilizatori care vor doar performanță pentru că nu stochează mai nimic pe laptop.

Ca și alternative pot fi luate în calcul variantele de la același brand sau de la altul dacă nu vă convine ceva. Puțin mai ieftin pentru că are RTX r060 este modelul HP VICTUS 16-d0057nq. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Componentele acestui laptop sugerează că e vorba de un model multimedia care vine cu componente noi: Ryzen 7 5800H, 16GB, 512 GB, placă video RTX 3070. Ecranul său este cel standard adică nu lipsește panoul IPS, refreshul de 144 Hz, rezoluția mare. Laptopurile de top prezintă display-uri ceva mai bune pentru ca să nu mai simțiți nevoia conectării unui monitor și diagonala a crescut puțin fiind una decentă – 16.1 inci.

Dotările sale sunt următoarele: HDMI 2.1, USB tip C (perfect pentru adaptoare), USBuri 3.1, WiFi ax, LAN și altele. Dimensiunile laptopului diferă în funcție de ecranul său, dar pot fi variante mai portabile datorită materialului folosit (aluminiu/magneziu în loc de plastic). Personal, cred că producătorii pot renunța liniștit la anumite dotări și să față rama ecranului și mai subțire. Totuși, portabilitatea nu este foarte importantă când ne dorim un laptop bun pentru gaming, adică va fi folosit mai mult la birou.

Concluzie

Pot spune că arată bine, tehnologii noi, componente de ultimă generație, nu cred că sunt necesare multe upgrade-uri, se comportă bine în jocuri etc. Poate că HP OMEN 16-c0002nq nu are Windows 11 preinstalat, dar instalarea durează foarte puțin și vă puteți folosi de un stick USB. Evidnet că această versiune costă mai mult decât anterioara, de aceea producătorul a ales să nu pună pe el acest sistem.

Te-ar mai putea interesa