HP Pavilion 17-cd2014nq, laptop mare pentru gaming

HP Pavilion 17-cd2014nq este unul dintre cele mai mari laptopuri pe care să jucați jocuri și nu numai. După cum bine știți un laptop de 17 inci are și componente pe măsură, deci poate fi folosit pentru aproape orice, însă nu are rost să cheltuiți mulți bani dacă nu vă folosi de toate dotările sale. Evident, un buget mai limitat înseamnă și că nu vom vedea cele mai avansate plăci video, dar cea de pe acesta poate fi de ajuns pentru a rula jocuri numeroase (poate că nu vă interesează foarte multe detalii).

Alternativele pot fi variantele mai ieftine (HP Pavilion 15-dk2080nq are un display de 15 inci) sau mai scumpe, deci depinde și de cât sunteți dispuși să dați pe un laptop. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul său e cel mai valoroasă componentă hardware și e unul ideal pentru jocuri – i7-11370H. Nu lipsește nici placa video integrată Intel, însă pentru gameri are GeForce RTX 3050. Componentele hardware de pe acesta sunt diferite de cele clasice (de pe desktopuri) pentru că un laptop are o sursă mică și un consum redus. Mulți utilizatori optează pentru un laptop deoarece e mai ușor de mutat și ocupă puțin spațiu.

Calitatea audio nu e impresionantă la un laptop deoarece totul e integrat însă nu la fel e și în cazul variantelor cu design mult mai compact. Sin câte am observat nu prea mai sunt oferite soluții multimedia cu subwoofer integrat deoarece nu oferă o experiență audio mult superioară și pentru acea diferență de preț, mai bine alegeți un sistem audio clasic.

Concluzie

L-aș alege pentru că oferă hardware de top, un ecran cu specificații foarte bune (rezoluție, unghiuri de vizibilitate, rată de refresh, luminozitate), tehnologie WiFi ax, două tipuri de medii de stocare. HP Pavilion 17-cd2014nq nu e singurul laptop mai mare care-l puteți lua pentru a juca jocul favorit, însă poate că convine ce oferă pentru acest buget. Chiar dacă e o generație mai nouă, dotările și componentele sunt relativ aceleași (nu sunt diferențe majore între două generații succesive).

Te-ar mai putea interesa