HP OMEN 16-b0016nq, laptop cu procesor Core i7-11800H

Cele mai multe laptopuri de gaming au un ecran de 15 inci, această dimensiuni fiind cea mai populară. Bineînțeles, mărimea ecranului afectează prețul (nu foarte mult). Un model care poate v-ar plăcea este HP OMEN 16-b0016nq care este potrivit ca dimensiuni și se vede din imaginea de jos că are margini subțiri la ecran. În plus se observă ușor că are Windows 11 preinstalat, sistem de operare care nu poate fi instalat pe orice laptop sau desktop (sunt cerințe hardware mai stricte).

Vorbim de un laptop conceput pentru taskuri dificile sau doar jocuri. Poate că vă place doar cum arată această serie Omen și sunt câteva aplicații care necesită un procesor pe măsură și o placă video cu memorie dedicată. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Laptopul de sus are unul dintre cele mai noi soluții oferite de Intel – Core i7 11800H. Acesta este un Octa Core foarte bun pentru gaming și nu numai, iar tehnologia de fabricație a rămas pe 10 nm cum am văzut la seria precedentă. Ecranul are o rezoluție puțin mai mare pentru ca detaliile să fie și mai bune – 2560 cu 1440 pixeli. Claritatea imaginii se datorează și panoului de tip IPS, iar în jocuri nu vom vedea blur pentru că rata de refresh este mare.

Spațiul e stocare este destul de mare și vorbim de un SSD M.2 rapid, iar multitaskingul este excelent cu 32GB (HP Pavilion 15-ec2097nq oferă 16GB). Placa video dedicată RTX 3060 se descurcă bine în jocuri, însă depinde și de cât de optimizate sunt acestea. față de alte laptoprui, acesta oferă ceva în plus: conector DisplayPort de tip Mini, un Thunderbolt v4, WiFi ax, tastatură iluminată RGB, un ecran 100% sRGB, senzor termic IR și o baterie cu 4 celule – 70 Wh.

Concluzie

HP OMEN 16-b0016nq arată precum un laptop clasic doar că el poate fi folosit și pentru mai multe taskuri (aplicații). Poate fi comparat cu un desktop PC datorită scorului de performanță, însă este mai scump și este de înțeles pentru că hardware-ul este mult mai compact și nu mai este nevoie de un monitor.

Te-ar mai putea interesa