HP OMEN 16-b0010nq, laptop cu ecran de 16 inci

Laptopul de gaming HP OMEN 16-b0010nq este un alt model al seriei Omen 16 și se poate observa ușor că are un ecran de 16 inci. Cele cu ecran de 17 inci sunt mai scumpe dar și mai grele, dacă vă gândiți să-l luați cu voi în oraș sau la școală. În general, laptopurile pentru jocuri sunt ceva mai mari motiv pentru că au sisteme de răcire mai eficiente. Greutatea acestui model se apropie de cea a unui model de 17 inci clasic, pentru că au fost folosite materiale mai bune și hardware-ul a scăzut în dimensiuni. Poate că nu e cel mai portabil gadget, dar oricum e superior unui desktop din anumite puncte de vedere.

Pentru a achiziționa un laptop Omen e nevoie de un buget destul de mare ori îl achiziționați în rate. Sunt și laptopuri Victus dacă nu vă place ceva la acesta – HP Victus 16-d0100nq. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Are cele mai noi componente hardware și sunt ideale pentru noile jocuri apărute. E dotat cu un IPS de 16 inci iar imaginea rămâne clară indiferent de joc pentru că are un refresh de 144 Hz. E bine că are atât un SSD de tip M.2, care poate fi înlocuit ușor, însă unele plăci de bază suportă chiar două astfel de medii de stocare. De ci dacă vă gândiți să schimbați ceva la el, puteți verifica înainte ce suportă.

Nu are chiar cea mai performantă placă video dedicată dar poate fi de ajuns deoarece restul componentelor sunt foarte bune. Porturile unui laptop de gaming sunt numeroase și diversificate pentru a putea conecta cam orice periferic ori gadget. Transferul datelor se poate face prin intermediul unui stick USB sau puteți folosi un SSD extern cu rack dacă vreți să aveți un spațiu de stocare mai mare, care ulterior poate fi conectat chiar și la un TV.

Concluzie

Autonomia de lucru nu este foarte mare când vă jucați jocuri, de aceea puteți ține laptopul conectat la priză. HP OMEN 16-b0010nq ține locul unui desktop dar e mai scump decât unul deoarece e mult mai compact și sunt folosite componente foarte mici. Un desktop poate fi upgradat ușor dar cu timpul tot trebuie înlocuit, deci nu știu cât de câștigați ați fi cu un desktop dacă vă interesează și portabilitatea.

Te-ar mai putea interesa