HP OMEN 16-b0008nq, laptop de 16 inci cu configurație de gaming

Laptopul din imaginea de jos este unul dintre multele modele cu ecran de 16.1 inci de pe piață și tind să cred că vor înlocui pe cele clasice (15.6 inci). În imaginea de jos este HP OMEN 16-b0008nq care arată ca multe altele, doar că la interior are hardware mult diferit. Acesta este important atunci când vreți să jucați titluri mai noi apărute, iar unele componente pot fi schimbate cu altele mai bune ori se pot pune în plus o plăcuță (RAM). Evident că generațiile mai noi aduc tehnologii mai avansate și eficiente, care vor fi apreciate de cei care au mai avut laptopuri și nu au mai fost mulțumiți de ele.

Prețul este ușor piperat și pasionații de jocuri nu cred că îl vor considera un obstacol, că doar vorbim de o soluție compact ă care va fi folosită mulți ani. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Configurația laptopului de sus este cu procesor Intel, însă pot fi laptopuri și cu procesoare AMD. Acestea au plăci video integrate cu performanțe mediocre, de aceea se comută automat pe placa video dedicată când rulați conținut video (mă refer și la jocuri).

Modelul Core i5 de pe acesta este un model cu mai multe nuclee și care vor fi de folos în multe jocuri, poate că un Core i7 nu este necesar. Veți observa că se descurcă bine în cele mai multe situații și memorie RAM de 16GB (ca și HP OMEN 16-b0011nq), nici nu aveți nevoie de mai mult. Ecranul laptopului prezintă specificații destul de bune iar aici mă refer la următoarele: rezoluție 1080p, refresh de 144 Hz, panou IPS, ecran de 16.1 inci. SSD-ul acestui laptop este unul de tip M.2 și nici nu vom mai vedea de tip SATA pentru că acestea se montează foarte ușor și ocupă puțin spațiu. Astfel locul rămas poate fi folosit pentru a instala altceva ori pentru o răcire mai bună a componentelor.

Concluzie

Față de alte laptopuri cu procesor Core i5, acest HP OMEN 16-b0008nq oferă și o placă video destul de performantă – RTX 3060. Aceasta este la fel de importantă ca și procesorul, dar și memoria RAM trebuie să fie satisfăcătoare pentru anumite taskuri.

Te-ar mai putea interesa