HP OMEN 15-en0014nq, laptop cu Ryzen 7 4800H şi placă video RTX

HP OMEN 15-en0014nq e un laptop de gaming foarte performant deoarece este echipat cu procesor Ryzen 7-4800H care e mult mai performant decât un i7 echivalent.
Pe lângă performanţă se evidenţiază cu o portabilitate bună. Greutatea dispozitivului e de 2,4kg, iar bateria poate să ţină şi 7 ore.

Acest laptop vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat modern care se prezintă excelent dpdv aspectiv şi al dotărilor.
Din imaginea de alături se poate vedea că are un aspect sobru precum un laptop business.


Avantaje: Procesorul Ryzen 7 4800H e unul cu 8 nuclee, iar pe cpubenchmark scoate 19184 puncte. Se poate vedea că e un procesor foarte performant, mult superior unui i7. Ca alternativă v-aş putea recomanda un Omen cu i7.
Ergonomia e unul dintre punctele forte ale HP OMEN 15-en0014nq deoarece ecranul e unul cu panou IPS, strat anti-orbire, iar tastatura are iluminare LED. Şi greutatea redusă ajută destul de mult pe partea de ergonomie deoarece face laptopul mai uşor de cărat.
Ecranul acestui laptop e unul de 15,6 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli şi refresh la 144 Hz aşa încât jocurile şi alte programe să fie afişate foarte cursiv.
Memoria RAM a acestui model e una de 16GB, iar stocarea e una de 512GB. În acest fel se poate spune că aparatul e unul care va rula fluent inclusiv sarcini tip CAD.
Placa video e una dintre cele mai bune de pe piaţă deoarece e o RTX 2060 cu 6GB memorie video.
Dezavantaje: Nu este echipat cu unitate optică, dar are foarte multe porturi precum Mini DisplayPort, 4 USB, HDMI 2.0, LAN, wireless ac etc.
Din păcate nu are sistem de operare preinstalat, iar din această cauză recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick.

Concluzie: Acest laptop e pentru persoanele care vor un laptop puternic, dar fără prea multe luminiţe şi care să aibă o portabilitate bună.

Te-ar mai putea interesa