OMEN by HP 15-dh1003nq, laptop cu i7-10750H, RTX şi wi-fi ax

OMEN by HP 15-dh1003nq e un laptop pentru persoanele care vor un laptop performant pentru sarcini complexe (jocuri, editări video sau CAD). Construcţia e realizată aşa încât să fie plăcută estetic şi să aibă o portabilitate decentă. Greutatea sa e de 2,4kg în condiţiile în care are ecranul e de 15,6 inci.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop care se adresează segmentului gaming, dar poate fi utilizat şi în alte scopuri.

Păreri pro şi contra

Acest HP 15-dh1003nq are un ecran de 15 inci cu rezoluţie 1080p şi refresh de 144Hz. Pentru ca totul să se vadă clar din orice unghi acest model are panou IPS. Acest fel de panou e cel mai bun de pe piaţă.
Memoria RAM e de 16GB, iar pentru stocare se foloseşte de un SSD a cărui capacitate este de 512 giga. În opinia mea e o cantitate suficientă de stocare, iar dacă vreţi mai mult atunci puteţi folosi un hard extern ori cloud storage.
Cea mai importantă componentă la un astfel de dispozitiv e procesorul. În cazul acestui model e vorba despre un i7- 10750H cu 6 nuclee. Se poate spune că modelul acesta e varianta nouă a acestuia deoarece procesorul e cu o generaţie mai nou.
În sarcini video e ajutat de placa video RTX 2060 care vine cu 6GB memorie video, iar în sarcini office e folosit cipul grafic Intel UHD.
Dacă o să-l folosiţi în scopuri profesionale atunci vă vor ajuta dotări precum mini DisplayPort, Thunderbolt, wireless ax (versiunea 6 a wi-fi) şi atele.
La capitolul ergonomie are tastatură iluminată, o greutate nu prea mare şi ecran cu strat anti-orbire.

Un astfel de notebook PC e pentru persoanele care vor un laptop puternic, dar fără prea multe luminiţe aşa încât să nu fie darnajant vizual acasă ori la lucru (într-o şedinţă sau ceva de genul).

Te-ar mai putea interesa