HP OMEN 15-ek1002nq, laptop cu grafică dedicată RTX 3070 Max-Q

Laptopul HP OMEN 15-ek1002nq este unul dintre cele mai bune laptopuri pentru jocuri, la un preț oarecum atractiv. Cu siguranță o variantă cu ecran mai mare, ar fi mai plăcută în special pentru cei care anterior au avut un PC (nu va fi o trecere atât de mare). Prețurile sunt influențate de mărimea ecranul dar și specificațiile sale. Din câte am observat noile generații de laptopuri oferă un refresh mult mai mare la ecran, astfel că imaginea devine mult mai clară în special când sunt multe fps-uri în joc (mult peste 60 fps).

Designul generației noi a suferit modificări, adică seamănă mai mult cu un laptop clasic doar că e ceva mai gros și are mai multe fante pentru o mai bună circulație a aerului. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Este prezent unul dintre cele mai populare procesoare Intel, adică vorbim de un Core i7 cu 6 nuclee și frecvență foarte bună. Ecranul laptopului este unul cu refresh de 300 Hz, astfel că puteți juca orice joc cu cât de multe fps-uri, deoarece ecranul se va adapta. Consider că și 144Hz ar fi fost de ajuns pentru că diferența nu este atât de vizibilă pentru noi. Ideea e că un laptop ca acesta trebuie să iasă cumva în evidență.

Laptopurile de gaming ca acesta suportă până la 32GB RAM, dar eu consider că nu aveți nevoie de atâta memorie și cei 16GB sunt de ajuns pentru multe titluri. Nu vă oprește nimeni să instalați atâta memorie. Înainte de a face această investiție, e bine să verificați cum este dispusă memoria (pe un 1 sau 2 sloturi). Spațiul de stocare este asigurat de un SSD foarte compact, dar spațios. Formatul este destul de interesant și instalarea este foarte ușoară, în caz că doriți înlocuirea celui existent.

Concluzie

HP OMEN 15-ek1002nq are o tastatură ideală pentru gaming datorită anti-ghosting-ului, baterie destul de mare, Thunderbolt v3, un hardware foarte avansat și o carcasă foarte compactă pentru ce oferă. Pentru cei care își doresc un laptop mare, HP Omen 17-ck0008nq ar fi recomandarea mea și hardware-u este similar.

Te-ar mai putea interesa