HP OMEN 15-ek0010nq, laptop de gaming cu hardware performant

Laptopuri de gaming scumpe oferă un hardware performant și care este mult diferit de cel care îl vedeți pe modele accesibile. Vorbim de plăci video RTX, SSD M.2 de 1TB și memorie RAM cu frecvență mare. HP OMEN 15-ek0010nq este modelul din imaginea de prezentare și nu se adresează oricui deoarece nu oricine și-l poate permite. Designul e mult diferit de cel al generațiilor precedente, dar și la interior sunt schimbări.

Atunci când alegeți un astfel de laptop, nu veți mai avea nevoie de un PC pentru că pe acesta vă puteți juca ore întregi, iar sistemul de răcire este eficient. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesoarele de pe laptopuri de gaming sunt cama aceleași, doar restul componentelor diferă ceva mai mult. Totuși, pot fi variante care pot avea chiar și procesoare AMD sau Core i9. Îmi plac procesoarele AMD, dar nu văd utilitatea unui procesor atât de avansat cum este Core i9. Până la urmă nu veți juca jocuri la rezoluție 4K și actuala configurați poate rula jocuri la detalii bune. Sunt laptopuri care au plăci video RTX 2070 și RTX 2080, însă prețurile pot fi destul de piperate. Varianta de sus nu mai necesită nici un upgrade, iar dacă doriți, puteți alege un SSD extern pentru un plus de spațiu.

Păreri pro și contra

Este echipat cu un ecran IPS de 144 Hz pentru o imagine clară, o placă video cu suport pentru Ray Tracing, sistem audio de top, porturi avansate (Thunderbolt v3, Mini DisplayPort), procesor de ultimă generație, suficient spațiu și memorie pentru multitasking. Sunt destule motive pentru a alege acest model și nu altul. Poate că are un preț cam mare, dar trebuie să luați în considerare că ține locul unui PC și nu mai este necesar un monitor. Laptopurile vechi nu puteau înlocui cu succes un desktop, astfel că trebuia să folosești PC-ul pentru gaming.

HP 15-ek0010nq este un gadget modern pe care puteți face orice, doar că autonomie nu poate fi ca și la ultraportabile deoarece hardware-ul are un consum mare. Îl puteți ține în priză mai tot timpul, astfel că nu trebuie să vă faceți griji că se descarcă bateria.

Te-ar mai putea interesa