HP ENVY 13-ba1026nn, ultraportabil cu Windows 11 Home instalat

HP ENVY 13-ba1026nn poate fi folosit ca un model clasic, adică pentru taskuri zilnice și diverse aplicații, iar software-ul preinstalat este Windows 11. Sunt destul de multe serii mai portabile, doar că la acesta vedem și un design mai elegant și un hardware de top. Am observat că modelele de tehnologie touchscreen sunt mai puține decât în alți ani, poate pentru că nu este o cerere foarte mare pentru acestea. O astfel de dotare devine utilă numai dacă laptopul prezintă balamale 360, adică ecranul poate fi pliat complet.

Alternativele pot fi laptopurile clasice care costă mai puțin, dar depinde și de hardware (HP Envy 15-ep1010nq are un procesor i7), însă nu sunt la fel de portabile ca și cel de jos (1.3 kg). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Configurația sa e destul de interesantă deoarece nu o găsiți pe orice model: procesor Core i5 Tiger Lake cu placă video Intel Iris Xe Graphics, memorie RAM de 8GB, SSD de tip M.2. Acest SSD e foarte compact și e ideal pentru noile laptopuri (ocupă doar un slot PCI E). Ecranul nu e mare dar pe el se pot viziona conținut 1080p și imaginea este clară datorită panoului IPS. Consider că laptopuri cu imagine 4K sunt oarecum anumite deoarece ecranul este mic și nu veți vedea chiar atât de multe detalii pe el, plus că scade mult autonomia.

La acesta, autonomia maximă de 12 ore se poate atinge doar dacă nu folosiți WiFi-ul/bluetooth-ul, o luminozitate mare la ecran și nu solicitați prea mult configurația (cu jocuri, filme etc). Touchpad-ul e destul de mare, dar puteți folosit un mouse pentru o productivitate mai bună.

Concluzie

Designul este unul foarte elegant și nu cred că-l veți alege doar pentru cum arată. Autentificarea este sigură și rapidă cu acel cititor de amprentă. HP ENVY 13-ba1026nn poate fi suficient de performant dacă nu vă plac jocurile sau poate că aveți un desktop, însă aveți nevoie și de un gadget portabil. Windows 11 este foarte bun și îl recomand pe cele mai noi laptopuri, de aceea nu aș recomanda versiunea precedentă chiar dacă este mai accesibilă.

Te-ar mai putea interesa