HP ENVY 13-ba1008nn, laptop mic argintiu cu i7 Tiger Lake

HP ENVY 13-ba1008nn este o variantă argintie cu procesor Core i7, dar culoarea nu este la fel de importantă precum performanța. Această serie, Envy 13, este una reușită  și o spun pentru că excelează la cele mai multe capitole și nu veți găsi variante mai performante cu ecran atât de mic. Windows 11 este cel mai bun sistem de operare pentru un laptop atât de nou și performant. Dacă nu l-ar fi avut, trebuia instalat ulterior cu un stick USB sau cu SSD extern.

Mai accesibil poate fi doar un laptop mai mic sau unul cu Core i5, cum este HP ENVY 13-ba1026nn și prețul este mult mai mic. Evident, laptopurile Envy au sistem de operare preinstalat pentru că fac parte din segmentul business. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul nu pare să fie prea cunoscut deoarece e prezent doar pe generațiile mai noi. E vorba de un Core i7  cu tehnologie mai avansată – 10 nm, iar placa video Intel Iris Xe nu lipsește. În general, laptopurile compacte nu pot fi folosite pentru gaming, însă nu vă oprește nimeni să redați conținut media – filme și muzică. Claritatea imaginii nu este dată de mărimea ecranului, ci de tipul panoului și specificațiile sale.

Consider că memoria RAM e de ajuns, ca și spațiu de stocare, acesta fiind doar pentru aplicații, iar pentru alte tipuri de fișiere e nevoie de un mediu de stocare extern cu interfață USB ori alegeți să le stocați cu ajutorul unui serviciu online de stocare. Dar cel mai sigur e pe un hard disc extern și spațiul oferit e mai mult decât decent dacă discutăm de un buget modest.

Concluzie

Sunt câteva motive pentru care l-aș alege: are un design premium, foarte ușor, USB 3.1, WiFi ax 2×2, ecran IPS și preț competitiv. Nu aș avea ce să-i reproșez, HP ENVY 13-ba1008nn e un laptop mic, elegant și bine dotat care nu prea are concurență. Cu alte cuvinte, nu sunt mulți producători care oferă astfel de laptopuri și prețul este influențat de procesor, memorie și spațiu.

Te-ar mai putea interesa