HP Chromebook x360 11MK G3, laptop cu balamale 360

Laptopurile convertibile sunt destul de puține pentru că nu este o cere foarte mare pentru ele și sunt ceva mai scumpe. După cum am menționat sus, acestea au balamale care permit plierea completă a ecranului, astfel că laptopul se poate transforma ușor în tabletă. HP Chromebook x360 11MK G3 este modelul prezentat mai jos și față de unele, ecranul nu este detașabil. Există câteva alternative cu Windows 10, doar că nu se mișcă la fel de rapid și mai sunt laptopuri clasice cu touch, dar fără acele balamale speciale.

După cum e și menționat, este vorba de o versiune care se adresează elevilor – Education Edition (Lenovo IdeaPad 3 14ALC6 este bun și el pentru că are Windows 10 S). Din imaginea de jos se vede că ecranul nu are margini atât de subțiri cum vedem la anumite laptopuri, dar e mai bine așa pentru că vorbim de o suprafață senzitivă touch și nu ne dorim ca atunci când îl ținem în mână să apăsăm accidental pe anumite butoane. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Ținând cont de versatilitatea sa, e și normal să fie puțin mai scump decât altele. Componentele sunt diferite de cele ale laptopurilor clasice, adică vedem un hardware de tabletă/telefon. Mai precis, procesorul său este unul de tip MediaTek model MT8183. Acesta are 8 nuclee, tehnologie 12 nm și o frecvență de lucru bună. Poate că nu impresionează foarte mult însă poate fi comparat cu un Celeron de la Intel. Nu trebuie să vă deranjeze acest aspect deoarece Chrome OS nu are nevoie de componente mai performante.

Ecranul acestui model este un IPS cu suprafață lucioasă, imagine HD+ și luminozitatea modestă. Bineînțeles, are tehnologie touch pentru a ușura interacțiunea cu interfața. Veți avea parte de un multitasking bun cu o memorie de 8GB. Conectivitatea este foarte bună ca la multe alte laptopuri, adică vedem porturi USB de diverse tipuri, dar și tehnologii fără fir ca WiFi ac și bluetooth 4.2.

Concluzie

Gadgetul convertibil HP Chromebook x360 11MK G3 are dotări bune și se mișcă excelent în orice situație, iar sistemul de operare are o interfață prietenoasă și ușor de folosit.

Te-ar mai putea interesa