HP 17-cn2015nq, laptop cu i5 și MX550

HP 17-cn2015nq e un laptop al anului 2023 care se evidențiază prin faptul că are procesor i5 (cu 10 nuclee) și ecran de 17,3 inci. Față de alte laptopuri, acesta e unul care face parte din clasa multimedia mulțumită plăcii video MX550 de la Nvidia.

Laptopul vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un model foarte performant util acasă ori la birou. Din imaginea de alături se poate vedea că e un model cu tastatură numerică și că e de culoare neagră.

Păreri pro și contra

Ca idee, acest laptop e unul foarte performant datorită procesorului. Este vorba despre un procesor i5 cu 10 nuclee care scoate 13.652 puncte. Dacă vreți mai în detaliu, atunci trebuie știut că procesorul e un i5 model 1235U, iar punctajul este obținut pe cpubenchmark.

Ecranul este absolut splendid deoarece e vorba despre un model cu panou IPS și strat anti glare. Mai mult, rezoluția e una de 1920×1080 pixeli. În opinia mea, aceste caracteristici sunt unele demne de un laptop de 17 inci care ar putea fi utilizat și pe post de înlocuitor desktop.

Memoria e una suficientă, că vorbim despre memorie RAM sau stocare. E vorba despre 8 giga RAM DDR4 și stocare pe SSD de 256 giga. În plus, acest model are și HDD de 1 terra. În cazul în care vă interesează ceva SSD de 512 atunci vă recomand modelul 17-cn2016nq.

Ceva ce nu mai prea vedem pe laptopurile din ziua de azi sunt plăcile video cu memorie dedicată. Mai exact, nu vedem acest lucru la laptopurile multimedia. Notebook-ul are o placă video GeForce cu 2GB memorie video tip GDDR6.

Ca dezavantaj al acestui model ar fi că nu are sistem de operare preinstalat. Dar, acest lucru poate fi remediat ușor prin instalarea Windows 11 de pe un stick USB.

De final trebuie să scriu despre modelul HP 17-cn2015nq că se va descurca de minune în jocuri simple și sarcini multimedia deoarece are toate caracteristicile tehnice necesare.

Te-ar mai putea interesa