HP 17-ck1012nq, laptop de jocuri cu DDR5

Laptopul HP 17-ck1012nq a fost creat pentru cei care sunt pasionați de jocuri și nu numai. Puteți alege un astfel de laptop atunci când vreți să renunțați la actual PC pentru un gadget portabil și ceva mai performant. Evident că nu oferă aceleași performanțe ca și un PC în același buget (luând în calcul și monitorul), deoarece laptopul trebuie sa ruleze cu ajutorul unei baterii. Cu alte cuvinte, componentele trebuie să fie foarte eficiente dar și performanțe în același timp.

Nu oricine își permite un laptop ca cel de jos, însă veți putea rula jocuri destul de noi la detalii decente. Poate că la prima vedere, pare să fie un preț prea piperat, însă noua generație de procesoare Intel chiar impresionează (se vede în Benchmark-uri). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul prezent pe un astfel de laptop este Core i7 Alder Lake modelul HX, care are o placă video integrată, însă pentru jocuri veți folosi tot cea RTX de la Nvidia. Vorbim de modelul RTX 3070 Ti care se descurcă foarte bine.

Puteți alege să obțineți mai multe fps-uri în jocurile competitive deoarece ecranul are o rată de refresh de 165 Hz. Cu alte cuvinte, nu veți mai vedea imagini blurate indiferent ce fel de joc veți rula. În plus, vi se oferă chiar și specificații mai bune.

Memoria RAM DDR5 este cea mai bună soluție pentru gameri și trebuie să știți că 16GB este echivalentul unei memorii de 32GB, deci nu puteți să-i reproșați că e prea puțină. Seria Omen este puțin superioară seriei Victus, dar și altor serii, și se vede atât la dotări, cât și la componente (sunt mai avansate).

Concluzie

HP 17-ck1012nq are porturi în plus dar poate că nici nu vă interesează, dar mi-ar fi plăcut să vă porturi poziționate în partea din spate cum am văzut la alte laptopuri (de la concurență). Un astfel de laptop este Lenovo Legion 5 15ACH6, doar că nu are aceleași componente, dar sunt și alternative cu Intel în cazul în care vă deranjează acel aspect menționat anterior.

Te-ar mai putea interesa