HP 17-ck1009nq, laptop de top cu Intel Core i7-12800HX

Vedem tot mai multe laptopuri cu noua generație de procesoare Intel Alder Lake care oferă un plus de nuclee pentru jocuri și aplicații multi-core, iar acestea chiar merită dacă ne uităm doar la scorul de performanță Benchmark. Un laptop care are un astfel de procesor este HP 17-ck1009nq și nu vedem orice model, ci un Intel Core i7-12800HX. Acest nou model este conceput strict pentru gaming adică nu va fi prezent pe laptopuri office. Consumul de energie și performanțele fac a autonomia să nu fie prea grozavă, de aceea producătorul a ales să pună pe acesta o baterie de 83 Wh.

Sunt multe de spus despre un astfel de laptop și pentru că este un model atât de avansat, se va descurca bine în cele mai multe cazuri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul este cunoscutul Core i7 de la Intel, însă este foarte importantă generația deoarece putem vedea o tehnologie de fabricație mai bună, numeroase nuclee și chiar și o placă video integrată mai avansată. Oricum, aceasta nu se ridică la nivelul plăcii video dedicate care pe acesta este RTX 3080 Ti.

Cu circa 2000 RON în plus puteți avea un laptop chiar și cu cel mai tare Core i9 care este mai performant (vedem pe HP 17-ck1002nq). Voi decideți care v-ar conveni mai mult și cam câți ani vreți să-l folosiți. Ambele vin cu un ecran foarte generos și dacă nu vă place, puteți conecta oricând un monitor de gaming sau profesional (în funcție de ce aveți gând să faceți).

Probabil că alte branduri oferă un design mai diferit care iasă în evidență, însă HP a ales să oferă un sistem de răcire foarte bun și o experiență de utilizare mai plăcută. Adică luminile RGB din jur sau de pe spate chiar nu reprezintă un avantaj în timpul reprizelor de gaming.

Concluzie

HP 17-ck1009nq are conectivitate excelentă și chiar nu duce lipsă de nimic, imaginea rămâne clară indiferent de fps-urile obținute, tastatură RGB arată bine și este plăcută la atingere. Un minus… doar că nu vine cu Windows 11 preinstalat, că în rest nu prea ai ce să-i reproșezi.

Te-ar mai putea interesa