HP 17-ck1002nq, laptop de gaming seria Omen

A; putea spune că laptopul acesta HP 17-ck1002nq este unul dintre cele mai performanțe soluții existente de pe piață, în special dacă ne referim strict la jocuri. Poate că nu arată precum alte generații de laptopuri, dar nici nu trebuie să arate prea special, ci trebuie să ofer rezultate bune în jocuri. La interior vedem cel mai bun procesor de la Intel, iar aici mă refer la platforma mobilă pentru că pe desktopuri avem componente diferite.

Îmi plac și restul componentelor, dar și dotările sunt importante că doar este un laptop care nu și-l permite oricine, plus că înlocuiește un desktop. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Acel Core i9 de pe acesta nu are concurență și este de înțeles pentru că oferă 14 nuclee (ca și i7 de pe HP Vctus 15-fa0019nq), iar frecvență în Turbo este de 5 GHz. Placa video integrată este irelevantă că doar nu aceasta va fi folosită pentru jocurile preferate, ci cea de la NVIDIA. Este vorba de modelul RTX 3080 Ti care este cel mai bun și chiar nu este nevoie de mai mult deoarece nu veți juca jocuri la rezoluție 4K, ci maxim QHD (1440p). Rata de refresh a ecranului este suficient de bună astfel încât imaginea să rămână clară chiar și când obțineți mult peste 100 de fps-uri.

Poate că alegeți să puneți setările spre maxim sau poate vreți doar să fie fluid, indiferent cum alegeți să faceți setările, laptopul se descurcă bine. Poate că unii ar zice ar ar mai fi necesar încă 16GB RAM și poate în un mediu de stocare deoarece nu este bine să ținem totul pe unul singur. Voi decideți dacă mai vreți să investiți în el, dar eu consider că s-ar mișca bine în multe jocuri, procesorul fiind cea mai importantă componentă.

Concluzie

HP 17-ck1002nq este doar unul dintre laptopurile care costă mult peste bugetul multora dintre voi, însă imaginați-vă că nu mai trebuie să-l schimbați ani buni, eventual se mai pot face mici upgrade-uri (după cum spuneam mai sus).

Te-ar mai putea interesa