HP Victus 15-fa0019nq, păreri laptop cu i7 și GTX

Dacă vă interesează un laptop pentru sarcini multimedia și jocuri atunci vă recomand modelul HP Victus 15-fa0019nq. Am specificat sarcina multimedia întrucât placa video este una GTX, iar modelele mai puternice au plăci RTX.

Acest model are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un model care se va comporta exemplară în sarcini sofisticate. Din poza alăturată se poate observa că acest model este unul de culoare gri, despre care producătorul scrie că e vorba despre culoarea „mica silver”.
Fiind un model de 15 inch are și tastatură numerică în partea dreaptă. De obicei modelele Victus sunt echipate cu ecrane de 16 inch.

Păreri pro și contra

Acest model este echipat cu procesor i7 care are 14 nuclee. E atât de performant încât scoate un punctaj de 26.865 pe cpubenchmark. Puteți observa că este mai performant decât modelele cu procesor i5 care are 12 nuclee. Despre procesorul mai trebui să adaug faptul că are 20 fire de execuție și că a fost lansat pe piață la începutul anului 2022.
Portabilitatea este mai mult decât decentă întrucât are o greutate de 2,3 kg iar bateria cu 3 celule poate să țină 4-5 ore.
În privința ergonomiei trebuie să scriu că acest model nu doar că are o greutate redusă dar vine cu tastatură iluminată și cu ecran al cărui panou este tip IPS. Pentru ca lumina să nu se reflecte de pe suprafața sa finisajul este anti-glare.
Stă decent pe partea de memorie RAM pentru că are 8 GB iar stocarea este una pe SSD de 512 GB. În cazul în care doriți să instalați mai multă memorie RAM atunci trebuie să știți că mai are un slot liber, iar memoria suportată e DDR4 la frecvență 3200 Mhz.
Placa video e un GTX 1650 situat în clasa 2 precum RTX 3060. În clasa 1 sunt situate plăci video precum RTX 3070 și 3080.
Pe partea de porturi stă foarte bine deoarece are 3 USB, HDMI 2.1 și LAN Gigabit.

Sunt și unele aspecte mai puțin bune, adică faptul că nu are sistem de operare Windows și că placa video e una GTX. De asemenea trebuie să țineți cont că memoria RAM e de 8 giga în condițiile în care standardul pentru laptopuri de jocuri e 16. Dacă vă doriți o alternativă cu GTX atunci recomand modelul 15-fa0017nq.

Recomand un astfel de laptop precum Victus 15-fa0019nq celora interesați de ceva performant în sarcini multimedia. Pe piață există alternative, dar acest model are un foarte bun raport între preț și dotări.

Te-ar mai putea interesa