HP 16-n0005nq, laptop gaming seria Omen

Laptopurile de gaming au devenit destul de populare în ultimii ani datorită componentelor, dotărilor și designului. HP 16-n0005nq este un model mai deosebit deoarece are cel mai nou procesor AMD Ryzen 7 și mă refer la cel pentru gaming. Sunt mai multe tipuri de procesoare pentru diverse taskuri sau platforme, însă acel Ryzen 7 6800H este perfect pentru jocuri deoarece are specificații ideale. Vorbim de 8 nuclee, tehnologie de fabricație pe 6 nm, placă video AMD Radeon 680M. Aceasta nu este cea dedicată, dar și așa se descurcă bine în multe situații.

Față de alte modele Omen acesta arată diferit pentru că are un ecran de 16.1 inci și este vorba de generația nouă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Chiar dacă nu este cel mai performant laptop de gaming (aici mă refer la modelul OMEN By HP 17-ck1003nq care are Core i9 și RTX 3080 Ti), tot oferă performanțe destul de mari astfel încât să puteți juca jocurile preferate la detalii maxime. Procesorul Ryzen 7 împreună cu placa video GeForce RTX 3070 Ti și memorie RAM de 16 GB vor rula toate titlurile noi fără probleme, însă poate că nu veți fi mulțumiți de spațiul oferit. Vorbim de un SSD de jumătate de tera, însă voi poate că veți mai monta încă un SSD pentru a mări spațiul (e bine să nu aveți doar un singur SSD).

E oarecum normal ca în acest buget să vi se oferă și Windows 11 preinstalat că doar nu ar influența atât de mult prețul, plus că poate nu vreți să mai pierdeți timp cu instalarea ori nu aveți licență pentru versiunea nouă.

Concluzie

HP 16-n0005nq este diferit de alte serii adică are niște dotări foarte bune: tastatură iluminată RGB, ecran cu refresh 144 Hz, reproduce un număr generos de culori – 100% sRGB, baterie de 70 Wh, WiFi ax 2×2 etc. Cu alte cuvinte nu veți simți lipsa vechiului sistem desktop și nici nu veți avea nevoie de prea multe periferice. Totuși, un mouse de gaming bun ar fi necesar, cât și un sistem audio sau o pereche de căști (în funcție de preferințe).

Te-ar mai putea interesa