HP 15z-db100, laptop cu Ryzen 7 şi 8GB RAM

HP 15z-db100 e un laptop modern echipat procesor Ryzen 7 3700U quad core, 8GB RAM şi placă video integrată Radeon Vega 10. Face parte din categoria laptopurilor office-multimedia datorită faptului că procesorul scoate 7332 puncte la benchmark.
Un astfel de laptop este perfect pentru acasă ori la lucru deoarece va furniza toată puterea de calcul de care aveţi nevoie.
Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop la zi cu dotările şi care are o portabilitate foarte bună.
Puteţi vedea din imaginea de alături că designul e minimal şi sobru în acelaşi timp.

Păreri pro şi contra

Laptopul HP 15z-db100 e unul cu un ecran de 15,6 inci a cărui rezoluţie e FHD, are panou SVA (aproape la fel de calitativ precum IPS) şi strat anti-orbire (pentru ca lumina să nu se reflecte de pe suprafaţa sa).
Memoria RAM instalată e standardul zilelor de azi, adică 8GB tip DDR4 la frecvenţa de 2400 Mhz.
După cum am scris mai sus acest laptop vine cu procesor Ryzen 7 3700U. E unul pe tehnologie 12 nanometri, iar faţă de cele Intel are un cip grafic integrat care e foarte capabil. Acest cip grafic ţine loc de placă video, purtând numele de Radeon RX Vega 10. Memoria acestui cip grafic integrat e 2GB, fiind luată din cei 8GB ai sistemului.
Spre deosebire de alte laptopuri acesta vine cu unitate optică. Nu ştiu la ce vă va folosi deoarece sistemul de operare (Windows 10) e recomandat să fie instalat de pe un stick USB 3.0 (făcut boot-abil cu Rufus sau alt program). Asta deoarece se va instala mai repede decât de pe DVD.
Portabilitatea dispozitivului e una foarte bună pentru că are o greutate de două kilograme, iar bateria ţine maxim 7,5 ore… conform producătorului. Pe partea de portabilitate mai trebuie să menţionez că vine cu HP Fast Charge (cum e şi în cazul altor laptopuri de la acest brand) care presupune că încărcarea bateriei se va realiza în 45 minute de la 0 la 50 procente.

Singurul neajuns e că nu vine cu unitate de stocare tip SSD, dar nu vă opreşte nimeni să instalaţi aşa ceva în locul HDD. Despre hard disk trebuie să spun că e unul de 1TB cu 5400 rotaţii.

Te-ar mai putea interesa