HP 15s-fq5041nq, laptop bun pentru școală

Căutați un laptop pentru școală sau facultate? Poate ar trebui să aruncați o privire peste modelul prezentat mai jos. Este vorba de HP 15s-fq5041nq care are o configurație suficient de performantă pentru ce veți rula pe el. Face parte din segmentul office adică re componente modeste dar suficient de performante, iar aici mă refer în special la procesor care este și cea mai importantă componentă a unui gadget. În cazul de față vorbim de procesoare Core i3 Alder Lake, adică este de generație nouă.

Din imaginea de jos se poate vedea laptopul, iar acesta este o variantă pe gri dar pot fi și pe alte culori (argintiu, negru) și cu alte componente (poate chiar de la AMD). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Laptopurile office sunt acele modele care oferă exact cât aveți nevoie pentru navigare web, redare media, aplicații diverse. Poate ține locul unui PC deoarece are numeroase porturi și dotări, astfel că nu ar fi necesare foarte multe periferice. Totuși, un mouse poate fi ales pentru un plus de productivitate pentru că acel touchpad devine util doar când nu vă aflați la birou (țineți laptopul pe genunchi).

Ecranul acestui model oferă o rezoluție ceva mai bună decât la altele însă nu vedem cele mai bune specificații și este de înțeles, deoarece se dorește a fi un model cât mai atractiv. În trecut mulți alegeau să conecteze un monitor prin HDMI la laptop pentru a rula conținut video pe un ecran mai mare, acum puteți viziona chiar pe laptop deoarece are imagine 1080p sau stocați conținutul pe hard și îl conectați ulterior la televizor.

Porturile sunt relativ aceleași indiferent de laptop, adică vedem cele mai noi USBuri, dar și HDMI și portul combo pentru căști cu microfon.

Concluzie

HP 15s-fq5041nq merită ales datorită configurației de ultimă generație și care nu necesită nici o îmbunătățire. Poate că procesorul pare a fi unul banal, însă este un Six Core care poate fi comparat cu un Core i5 (cum avem pe HP Pavilion 15-eh1014nq) deoarece scoate peste 11000 de puncte în Benchmark. Cu alte cuvinte, prețul laptopului este justificat.

Te-ar mai putea interesa