HP 15s-fq5007nq, laptop pentru multitasking

Laptopurile pot fi de mai multe tipuri iar fiecare dintre ele poate avea numeroase configurații sau dotări. Acestea pot fi influențate de preț, dar și de serie (cât e de avansată). Un model destul de simplu și elegant, este HP 15s-fq5007nq care are un procesor din cea mai recentă generație de la Intel. Este vorba de Alder Lake și nu varianta pentru gaming (cum are HP 17-ck1004nq), ci cea office care are destul de multe nuclee – 10. Nu știu dacă există o aplicație care să necesite atâtea nuclee, însă împreună cu memorie RAM de 16GB, acest laptop este un bun desktop replacement, adică puteți face chiar și multitasking (conectați un monitor suplimentar pentru un plus de spațiu de lucru).

Prețul său îl consider corect deoarece vorbim de cele mai noi componente, dar și dotări, iar dacă nu v-am convins, atunci vă voi oferi ceva mai multe detalii despre el în partea de jos. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Pentru a vă face o idee despre noul procesor Intel, acesta scoate un scor de performanță de circa 13000 puncte, deci poate și un Core i5 ar fi fost de ajuns. Când alegeți un hardware mai avansat, nu veți mai simți nevoia să-l schimbați prea repede. Este însoțit și de o placă video integrată Iris Xe și chiar nu aveți nevoie de una dedicată pentru că ar reduce mult durata bateriei, e mai zgomotoasă și temperatura interioară crește și ea.

Laptopurile office sunt destul de echilibrate și se mișcă precum tabletele datorită noilor SSD-uri. În ultimii ani am văzut schimbări destul de mari, adică hard discurile au fost înlocuite de SSD și imediat după circa 1 an, vedem cele de tip M.2 care se montează pe placa de bază. Unele plăci de bază suportă chiar și două, dar mai bine puneți un SSD SATA ca și un mic upgrade, dacă laptopul permite.

Concluzie

În plus, HP 15s-fq5007nqoferă și tastatură iluminată albă și nu colorată cu vedem la seriile de gaming, WiFi ac 2×2, USB tip C și multe altele. Nu cred că îi lipsește ceva, chiar din contră, are dotări atât de bune, încât nu veți mai folosi prea multe periferice.

Te-ar mai putea interesa