HP 17-ck1004nq, cel mai performant laptop al anului 2022

Unul dintre cele mai avansate și mari laptopuri de pe piață este HP 17-ck1004nq. De multe ori nu est de ajuns să fie doar performant, ci trebuie să oferă și o experiență plăcută, iar un display de 17 inci cred că este de ajuns. Evident ca fiecare brand oferă astfel de laptopuri, însă am ales pe acesta deoarece arată bine, fără prea multe lumini RGB și este prezent cel mai bun procesor Intel (Core i9). Noua generație de laptopuri aduce și îmbunătățiri la alte capitole, astfel încât să aveți motive în plus să o alegeți.

Cât despre preț, aș zice că este în mare parte justificat pentru că nu mai sunt multe ca și acesta. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

HP 17 ck0001nq

Merită sau nu merită cumpărat?

Configurația acestui laptop laptop este mult diferită de restul, adică vedem cel mai modern procesor de la Intel care oferă un număr rezonabil de nuclee și nu numai. Vorbim și de o placă video de top – RTX 3080 Ti, care rulează fără probleme orice joc la detalii maxime, dar și rezoluție o puteți seta la cât doriți însă ecranul nu este chiar atât de mare să observați atât de multe detalii. Multe jocuri nu ar avea nevoie de astfel de componente dacă ar fi mai bine optimizate.

Cu un astfel de laptop, nu veți mai simți nevoia să-l înlocuiți mulți ani și nici nu ar fi necesare îmbunătățiri la configurația sa. Spațiul de stocare poate părea cam mic pentru un desktop replacement, dar sunt soluții diverse (SSD extern sau poate un SSD intern de tip SATA). E recomandat să nu aveți totul pe un singur SSD în special dacă vreți să mai țineți și alte fișiere pe el (confidențiale, media etc).

Concluzie

HP 17-ck1004nq este și unul dintre cele mai scumpe laptopuri doar că aici nu plătiți pentru tehnologii de top inutile sau luminițe RGB, ci doar pentru performanță. Sunt o mulțime de laptopuri din seria Omen, cum este și HP 17-ck1008nq cu Core i7 și RTX 3080, în caz că Core i9 vi se pare prea „overkill”.

Te-ar mai putea interesa